wymiennik Napisano 26 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Stałem się szczęśliwym posiadaczem licznika Sigma 14.16 sts cad. Mam dwa rowery, na każdym osobny czujnik, magnes i podstawka. I nie wiem jak zrobić, żeby rozpoznawał rowery. W ustawieniach wpisałem mu średnice obu kół (Rower 1 i Rower 2). Po przełożeniu z Roweru 1 (na wyświetlaczu świeci się "1") do Roweru 2, dalej świeci się "1". Czy trzeba jakoś uaktywnić funkcję rozpoznawania roweru, aktywować ją, zdefiniować czy coś innego robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 26 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 W STS czujnik prędkości na początku jazdy miga diodą LED. Dla jednego roweru musi świecić na zielono a dla drugiego na czerwono. Do zmiany trybu masz malutki przycisk na czujniku, naciśnięcie i przytrzymanie zmienia kolor diody. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wymiennik Napisano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Super. Dziękuję za odpowiedź. W instrukcji nie ma o tym mowy. Rzeczywiście jak dłużej przytrzymam ten guzik to zmienia się światełko z zielonego na czerwony. Ale to jednak nic nie daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lynx79 Napisano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Zdejmij i załóż ponownie licznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Musi dawać To kolor świecenia diody jedyny sposób na rozpoznanie jednego z 2 rozmiarów kół w Sigmach STS. W przewodowych wymagana jest inna podstawka w STS nie.. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajoG Napisano 12 Września 2017 Udostępnij Napisano 12 Września 2017 Cześć, Super. Dziękuję za odpowiedź. W instrukcji nie ma o tym mowy. Owszem w instrukcji jest o tym to co trzeba: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 12 Września 2017 Udostępnij Napisano 12 Września 2017 Bo prawdziwy facet instrukcji nie czyta ... tylko rzuca na nią okiem a potem nią w kąt Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.