RainbowHunterPL Napisano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Witam jakich płynów hamulcowych używacie w swoich hamulcach pracujących na Docie? ja swoje zalałem ATE Racing Blue i chodzą świetnie klamka chodzi płynniej i szybciej odbija w porównaniu do tego czym były zalane oryginalne moje heble Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Sierpnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Ważniejszym moim zdaniem od samego płynu jest systematyka jego zmiany. Bardzo ważne też jest by nie używać płynów starych. Nie powinno sie przykładowo kupić wspomnianego ATE w 1l pojemniku ... bo on po kilku miesiącach będzie już średni ... Chyba ze używa sie go także w np motocyklu i sie go zużyje. My na warsztacie mamy sramowski. Prosto z butelki jest całkiem ok, jest odpowietrzony i można go od razu lać. To też dość istotne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 26 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 No widzisz Puklus ja leje też do motocykla więc ten płyn długo nie poleży czy można odpowietrzyć płyn i wlać go do butelki aby znów tego nie robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Sierpnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Pewnie można. Ale jak długo może być w butelce bez uszczerbku ... ciężko powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.