drozda Napisano 2 Października 2017 Napisano 2 Października 2017 To zależy od slopingu. Mam 190cm i nogę 94 i rower z ramą PlanteX ProCarbon w rozmiarze 56. Z kolei kupiłem ostatnio Indiana Arrow gdzie sloping jest minimalny i rama ma rozmiar 59. Na obu sylwetkę mam zbliżoną. W Twoim przypadku rower z ramą "prostą" powinien mieć 61 cm rury podsiodłowej , przy slopingu ok 58 cm .....
gocu Napisano 2 Października 2017 Napisano 2 Października 2017 Ple, ple, ple - znów gadanie o "rozmiarze" bez zrozumienia o co w tym pojęciu chodzi...
Gość Napisano 2 Października 2017 Napisano 2 Października 2017 dzwoniłem, pytałem i ten rower byłby na mnie ok. Fuji Roubaix 1.3 za 3650zł, osprzęt 105. Nie ukrywam, że przekracza mój budżet. Za 3300zł jest Triban 540, który też jest na 105, ale waży trochę więcej. No i ma pedały w zestawie. Tak naprawdę to wybór jest dosyć mocno ograniczony ze względu na mój rozmiar. Przeglądam od 3 godzin strony sklepów rowerowych i nie ma nic ciekawego w moim budżecie i rozmiarze. Allegro, olx również przejrzałem. Może wstrzymam się jednak z zakupem do marca...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.