Skocz do zawartości

[Licznik rowerowy] GPS do 360 pln

pokojartura

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie!

Nazywam się Artur, jestem z Rzeszowa i jest to mój pierwszy post na tym forum.

Z parę miesięcy temu kupiłem sobie nowy licznik rowerowy VDO m7 (link). Niestety z miesiąc później ukradli mi go. Teraz znów rozglądam się za podobnym licznikiem w podobnej cenie (cena licznika VDO m7: 359 pln). Spodobała mi się funkcjonalność licznika:

- GPS, 

- nachylenie terenu

- sygnalizacja dźwiękowa

- możliwość zgrywania danych na komputer przez USB oraz analizę danych na różnych stronach treningowych,

- dedykowaną aplikację,

- podświetlenie, 

- wbudowany akumulatorek,

- działa nawet podczas wędrówki w góry "w kieszeni",

Zainteresowałem się takim rozwiązaniem i postanowiłem poszukać podobnych rozwiązań. Niestety trafiłem na ceny, które nie były mniejsze nić 700, 800 pln. Potem jednak znalazłem ofertę Mio Cyclo (https://www.rowertour.com/p/44909/mio-cyclo-100-licznik-komputer-rowerowy-gps-1.8-cala-). I teraz pytania:

- Czy znacie podobne liczniki w podobnej cenie (nie wyżej niż 359 pln) o takich funkcjonalnościach?

- Który model bardziej polecacie z wymienionych?

- Który model polecacie z tych, których tutaj nie wymieniłem a który spełniałby moje wymogi?

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie!

Napisano

Lezyne mini GPS można dostać poniżej 400, chyba starszą wersję. Nowa już nieco powyżej 400. Może uznasz, że warto dołożyć

Napisano

Lezyne? Nie znam... Dobry ten model w porównaniu do VDO albo do SIGMY? A może MIO czy Garmin? W sumie na kierownicy mam nadal uchwyt do VDO ale nie wiem nadal jak z jakością wymienionych powyżej innych firm... Pomoże ktoś?

Napisano

Lezyne jest bardzo fajny, bo ma po dokupieniu czujników opcje kadencji, tętna i mocy czyli jest licznikiem rozwojowym w przeciwieństwie do tych wszystkich pozostałych. Jeśli idziesz trochę w kierunku sportowej jazdy, to bez dwóch zdań proponuję Lezyne.

Napisano

Wszystkie wymienione tu firmy są dobre. Więc skupiłbym się na funkcjonalności, wyświetlaczu, wyglądzie, tych opcjach których szukasz, a nie patrzył co jest bardziej markowe. Nikt za Ciebie nie wybierze :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...