marpok Napisano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 Witam Panowie...Wyprowadzcie mnie z bledu, dzis zakupilem te opony z zamiarem uzytkowania ich w systemie tubeless i dopiero po zakupie, jak zaczalem sie im blizej przygladac, widze ze nigdzie na ich sciankach nie ma zapisu TR i teraz nie wiem czy one na pewno sa pod system tlr. Zalewal je ktos mlekiem? Widze teraz, ze sklepy tez nic nie pisza o tym modelu, ze sie nadaje pod mleko, natomiast o niektorych tanszych wersjach wyraznie jest zaznaczone, ze sa. I teraz nie wiem czy topowy model ikonow moze nie byc dostosowany do tubeless ready??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 24 Sierpnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 Po odpaleniu kilku stron na których nie było ani słowa o TLR : http://www.formicki-bike.pl/pl/Produkty/?id=108399/Opona_Maxxis_Ikon_29x2_20_120TPI_zwijana_3C_EXO Na logikę, to wzmocnienia ścianek powinny ułatwiać proces uszczelniania. Tu opinia i mowa o mleku : http://mtb-xc.pl/2013/07/18/maxxis-ikon-29er/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 25 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 "KrissDeValnor"Dzięki Zastanawiam się tylko czemu tak malo o tym jest w opisach, a jak już są to są tak zdawkowe? Trochę się na nie wykosztowalem, nie chciałbym aby się okazała jakaś lipa ale to co podeslales trochę mnie uspokoiło. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko opinii jakiegoś użytkownika tych opon Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Na mleku od 2 sezonów bez najmniejszego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 25 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Na mleku od 2 sezonówAle na dokladnie tych samych o tym samym symbolu, bo ich jest jednak trochę rodzajów I dwóch sezonów?? Jakie robisz przebiegi bo to dla mnie mile zaskoczenie, myslalem że na sezon starcza i tyle. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Zastanawiam się tylko czemu tak malo o tym jest w opisach, a jak już są to są tak zdawkowe? Tu http://blog.biketires.pl/2015/11/maxxis-ikon-pochwaa-uniwersalnosci.html jest nieco wyjaśnione skąd ten zdawkowy opis "Pojawiła się ona w sprzedaży chwilę przed wybuchem rewolucji Tubeless Ready, zanim jeszcze "mleko nie zostało rozlane". Dzięki temu formalnie nie jest przystosowana do montażu w tej technologii, co nie zmienia faktu, że uszczelnia się świetnie..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Napisz jakie masz oznaczenia na oponie oraz ile ona waży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 25 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Nie wiem o ktore Ci chodzi ale jesli o magiczne TR to właśnie jego jest brak, dlatego założyłem ten temat, a na zdjeciach w necie widze, ze to TR jest. Na zdjeciu tak to wyglada A jesli wierzyć mojej wadze to waży 610gr. Zastanawiam się teraz czy nie wychodzily czasem opony o tym samym oznaczeniu TR MX-357 jedne pod mleko, a drugie nie? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 No to mam takie same. Zalewaj mlekiem i ciesz się jazdą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 25 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 No to mam takie same. No i o to mi chodzilo...dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 27 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Dziś zalalem mlekiem, uszczelnily się bez problemu, za pierwszym razem nawet bez mleka (zawsze tak robie), także jakby ktoś miał podobny dylemat to śmiało można brać Pozdrower Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.