byh81 Napisano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 Witam wszystkich. Znajomy chce kupić rower niedrogi i używany. Podesłał mi linka a ja chciałbym się poradzić czy warto to to wziąć za te pieniądze. Oczywiście odbiór osobisty bo niedaleko mieszka. http://allegro.pl/rower-sloope-ctx-29-shimano-deore-slx-27g-okazja-i6921802518.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 Za drogo, nie odbiega za bardzo od tego co jest oferowane za kilka stówek więcej w sklepie. Dodatkowo nie wiem czy na górnych lagach te kropki to brud czy wżery rdzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 Dodatkowo nie wiem czy na górnych lagach te kropki to brud czy wżery rdzy. Wżery. Jest to dobrze widoczne na jednym ze zdjęć pod koniec galerii. Widać, że rower był myty do zdjęć. byh81 - Nie pakuj się w to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byh81 Napisano 24 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 Dzięki za szybką reakcję, kumpel się trochę zajarał bo strasznie szybko chce pedałować (bez dziwnych skojarzeń [emoji6]) i na gwałt szuka roweru. Może ktoś coś w okolicach Świdnicy, Walbrzycha powiedzmy do 1700 do rekreacyjnej jazdy po bezdrożach i leśnych ścieżkach bez hardkoru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 Ja polecam nieco inne podejście, nie szukać prawie nowego roweru za 1700 tylko kilkuletni, nawet na kołach 26'. Za 1700 zł można już kupić naprawdę kawał dobrego roweru. Tak na szybko przykładowy rower: https://www.olx.pl/oferta/rower-cube-ltd-CID767-IDnR9oA.html#318cd4ab46 Dla laika na zdjęciach wygląda mało interesująco, ale jak się przyjrzy osprzętowi to okazuje się że bije na łeb ten z Twojego linka. Nikt raczej szukał roweru nie będzie. Poszukajcie, wrzućcie linki i wtedy można ocenić do którego warto się pofatygować a do którego nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byh81 Napisano 25 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Udało mnie się przekonać kolegę żeby zaczekał na wyprzedaże, dołożył parę złotych do budżetu i kupił coś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 No co kto woli, ale w kwocie 2k nawet na wyprzedażach nie kupi się nie wiadomo czego. Chociaż ja także wolę nowy sprzęt niż używki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byh81 Napisano 25 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Tak wiem, jednak będzie to lepsze posunięcie niż kupno tego sloopa którego tak sobie upatrzył i te 2k jest takie bezpieczne bo gość prawie 20 lat w siodle nie siedział i jak się nie przekona do dwóch kółek to zostanie z rowerem za 2k a nie za 5k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi