DzikiKoziol Napisano 23 Sierpnia 2017 Napisano 23 Sierpnia 2017 Mam problem z moim U-lockiem (tym podstawowym, szarym, chyba series 2), mianowicie zamek się zacina i muszę kombinować czyli obracać w różne strony. bo po około ćwierć obrotu kluczyk się blokuje. Podobno zamków się nie smaruje, ale może ktoś doradzi jakiś sposób, żeby zamek chodził tak jak powinien? Jest to o tyle kłopotliwe, że tracę czas na zamknięcie roweru gdy się śpieszę.
rowerzysta01 Napisano 23 Sierpnia 2017 Napisano 23 Sierpnia 2017 @DzikiKoziol wkładki z mechanizmem dyskowym (np kryptnite) muszą być konserwowane, np abus zaleca "nie twardniejącym olejem lub smarem" osobiście stosuje smar ŁT-43 (smar do łożysk)
DzikiKoziol Napisano 23 Sierpnia 2017 Autor Napisano 23 Sierpnia 2017 Dziękuję bardzo. Odnoszę wrażenie, że jest za sucho w tym zamku. Spróbuję i dam znać jaki efekt.
DzikiKoziol Napisano 24 Sierpnia 2017 Autor Napisano 24 Sierpnia 2017 Edyta. Przesmarowałem zamek olejem do czyszczenia broni - różnica jest, ale do ideału jeszcze daleko. Zobaczę, za dwa, trzy dni, smar w razie czego mam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.