DzikiKoziol Napisano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 Mam problem z moim U-lockiem (tym podstawowym, szarym, chyba series 2), mianowicie zamek się zacina i muszę kombinować czyli obracać w różne strony. bo po około ćwierć obrotu kluczyk się blokuje. Podobno zamków się nie smaruje, ale może ktoś doradzi jakiś sposób, żeby zamek chodził tak jak powinien? Jest to o tyle kłopotliwe, że tracę czas na zamknięcie roweru gdy się śpieszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 @DzikiKoziol wkładki z mechanizmem dyskowym (np kryptnite) muszą być konserwowane, np abus zaleca "nie twardniejącym olejem lub smarem" osobiście stosuje smar ŁT-43 (smar do łożysk) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzikiKoziol Napisano 23 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 Dziękuję bardzo. Odnoszę wrażenie, że jest za sucho w tym zamku. Spróbuję i dam znać jaki efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzikiKoziol Napisano 24 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 Edyta. Przesmarowałem zamek olejem do czyszczenia broni - różnica jest, ale do ideału jeszcze daleko. Zobaczę, za dwa, trzy dni, smar w razie czego mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.