Pgaz Napisano 14 Października 2006 Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Witam, Mam problem z ustawieniem hamulców Winzip ustawiłem dobrze je na adapterze ale nie moge wyregulować linki zeby nie obcierała a hamowała. Help ? ;] Pozdrawiam PS. klamki Avida FR5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 15 Października 2006 Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Linka obcierala ? O co obciera ? Bo nie bardzo rozumiem z czym ty masz problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekdz43 Napisano 15 Października 2006 Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Linka obcierala ? O co obciera ? Bo nie bardzo rozumiem z czym ty masz problem. Pierwsze co mi na myśl przychodzi to że on zacisk ustawil tak ze nieruchomy klocek jest lbisko tarczy i teraz ruchomy klocek chce ustawic odpowiedni naciagaja linke.Jeżeli o to chodzi to ustaw aby nie ocieralo i potem podkrecaj barylka zeby doszlo do momentu jaki ci pasuje.Co tu duzo tłumaczyc . Chociarz na oczy nigdy winzipa nie widziałem i nieiwem jak tam jest z tymi klockami. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mryous Napisano 27 Października 2006 Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Ja mam za to inny problem. Mam Hayesa MX2 i tarcza trze mi caly czas o klocek... ruchomy. Nie mam pojecia jak to wyregulowac :/ Wie ktos? Probowalem juz dokrecania adaptera z inaczej ustawionym zaciskiem, stosowania podkladek itp, ale nic to nie dalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiruq Napisano 29 Października 2006 Udostępnij Napisano 29 Października 2006 nastroic to mozesz strune a nie hamulec. hamulec sie ustawia, moze przy skrecie ci ociera, lub masz cos rozwalonego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mryous Napisano 29 Października 2006 Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Ła, ześ bardzo pomogl... Jak to 'przy skrecie ociera'? I co moze byc rozwalone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fistach Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Ja mam za to inny problem. Mam Hayesa MX2 i tarcza trze mi caly czas o klocek... ruchomy. Nie mam pojecia jak to wyregulowac :/ Wie ktos? Probowalem juz dokrecania adaptera z inaczej ustawionym zaciskiem, stosowania podkladek itp, ale nic to nie dalo Po co kupowac taki syf? To jest natura hamulcow tarczowych mechanicznych ze zawsze bedzie ocierac. a jak nie bedzie to po kilkunastu hamowaniach zacznie. Jezeli obciera lekko to zostaw. A jak za bardzo to ustawiaj dalej. Np odsun na cieniutkiej podkladce zacisk od widelca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiruq Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 mi np jak skrecam to lekko obciera tarcza o klocki, ale juz sprzedaje to normlaka w tektro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mryous Napisano 31 Października 2006 Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Po co kupowac taki syf? To jest natura hamulcow tarczowych mechanicznych ze zawsze bedzie ocierac. a jak nie bedzie to po kilkunastu hamowaniach zacznie. Jezeli obciera lekko to zostaw. A jak za bardzo to ustawiaj dalej. Np odsun na cieniutkiej podkladce zacisk od widelca. Heh, a po co mi do DJ i streetu tarcza hydrauliczna? Zeby po kilku glebach wymieniac przewod i znow napelniac? ;/ A i tak niedlugo wymienie przod na BB5/7 i doloze BB5/7 na tyl Dobra, udalo sie juz wyregulowac, dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Pierwsze co mi na myśl przychodzi to że on zacisk ustawil tak ze nieruchomy klocek jest lbisko tarczy i teraz ruchomy klocek chce ustawic odpowiedni naciagaja linke. w win zipach sa 2 ruchome kloce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Niekoniecznie jest model winzipa z jednym klockiem ruchomym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.