lukCanyon Napisano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 Witam wszystkich, Planuje zakup GRAND CANYON AL 5.9 Jestem na granicy przedziału ramy L i XL wg: https://www.canyon.com/pl/tools/pps/?bike_id=3942 Jaki rozmiar wybrać? Moje wymiar jak w tytule - wzrost 191 cm, długość nogi 94 cm. Albo L i sztyca na maxa ale bliżej do kierownicy itd. Albo XL i sztyca ok ale daleko do kierownicy. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 (edytowane) Obstawiałbym XL , w L nie tylko kierownica będzie bliżej ale i niżej (niższa główka). Pytanie jeszcze o twoją wagę bo siedzi tam amor z goleniami 30mm i przy +100kg będzie wiotko. Edytowane 22 Sierpnia 2017 przez gtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukCanyon Napisano 22 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 (edytowane) Dzięki za odpowiedź Waga dokładnie 100 kg Ewentualnie mógłbym wymienić sobie mostek na krótszy. Edytowane 22 Sierpnia 2017 przez lukCanyon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukCanyon Napisano 23 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 Ewentualnie proszę o odpowiedź kogoś o podobnych rozmiarach jak ja i posiada Krossa Level B1-B6 2017 w rozmiarze L bo oba te rowery mają identyczne ramy. (L marki Kross = XL marki Canyon) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukCanyon Napisano 24 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 A może powyższy rower ktoś ma (Canyon AL 5.9) w rozmiarze XL że tak podbije temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radarrr Napisano 3 Września 2017 Udostępnij Napisano 3 Września 2017 Ja co prawda mam Krossa level B4 z roku 2013, rozmiar L, mam 189cm i 105 i jest dla mnie ciut za mała rama. Musiałem maksymalnie siodełko odsunąć do tyłu i wymienić mostek 110mm na 130mm.jest trochę lepiej ale i tak szukam większej ramy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi