lipiniak Napisano 22 Sierpnia 2017 Napisano 22 Sierpnia 2017 Witam, Mam pewien problem wynikający z niezdecydowania A mianowicie mam swój rower Kross SFX 300 z amortyzatorem ramy sprężynowym. Ostatnio ciężko się na nim jeździ bo ważę swoje( ponad 100 kg ) i pedałowanie zgina amortyzator przez co tracę więcej siły jadąc na rowerze. Ostatnio trafiła mi się okazja i mam do dyspozycji ramę od Accent Inferno 19.5 cala. Problemem dla mnie jest to że nie wiem do końca co wybrać czy ramę z amortyzatorem czy robić przekładkę do ramy bez amortyzatora. Dodatkowo jeszcze chyba jest możliwość założenia dampera do SFX 300 Mam nawet do takiego dostępy tylko boję się że nie będzie mimo to pasować. Mogę prosić o jakieś opinie porady czym się kierować w decyzji?
seraph Napisano 22 Sierpnia 2017 Napisano 22 Sierpnia 2017 rower Kross SFX 300 z amortyzatorem ramy sprężynowym Nie nazywajmy szamba perfumerią Widziałeś po ile chodzą amortyzowane ramy? Do tego osprzęt w Twoim Krossie też pewnie górnolotny nie jest. Wkładanie dampera do Twojej ramy też nie ma sensu, bo konstrukcja tego "zawieszenia" jest tak prymitywna, że nawet mimo możliwości blokowania dampera wiele na tym nie zyskasz. Ja bym przerabiał na sztywno jeśli rama Accent jest ok i rozmiar Ci pasuje.
lipiniak Napisano 22 Sierpnia 2017 Autor Napisano 22 Sierpnia 2017 Hmm, tak właśnie myślałem. W sumie rower kupiony prawie marketowy ;/ Dzięki za odpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.