Bikesl Napisano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) Czesc czy przesiadka z Magury mt2 na Shimano xt m775 ma sens? Rower to Cube ltd pro. Z góry dzięki za odpowiedzi Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez Bikesl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 21 Sierpnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 To zależy....785 mogą mieć większą siłę ( zależnie od klocków ) przy gorszej modulacji , ergonomia klamki jest gorsza niż w Magurach. Jeśli masz MT2 z pierwszej serii to większy sens ma zmiana na MT4 lub Trail Sport , ewentualnie taki zestaw https://www.bike-components.de/en/Magura/MT5-MT4-Carbotecture-v-h-Set-Scheibenbremse-p50757/ Są w każdym aspekcie lepsze od 785. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikesl Napisano 21 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Korzystam z mt2 drugiej generacji, irytuje mnie w nich ta "gumowa" klamka, 100% skuteczności mam dopiero jak klamka styka się z kierownica. Mam założone klocki metaliki, dokładniej ebc gold.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 21 Sierpnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Masz zapowietrzony hamulec. Na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Sierpnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 Owszem, poprawnie zalana magura ma tak samo twarda klamkę jak shimano, może i nawet twardsza. Choć to ciągle miękka odmiana twardości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi