masti Napisano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Witam. Mam takie pytanie. Zakupilem widelec okazyjni taperowany aluminium. Jako amator nie zapytalem się o rozstaw widełek. Przyszedł widelec i co sie okazało że nie pasuje na standardową oś 100mm. Ma od wewnątrz 80mm.Na jaką to piaste ? To jest typowo szosowy wideł ? Ma mocowanie na hamulec tarczowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Widelec szosowy też ma 100 mm.Może ten jest po prostu zgięty? Co to za model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Jeżeli taper to coś w miarę świeżego. Ja też bym obstawiał że jest zgnieciony. Jeżeli nie był dobrze zabezpieczony to chyba nie jest to problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masti Napisano 21 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Wygląda na prosty. Firma http://www.rexroc-forks.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 A właściwie co to znaczy że nie pasuje? Może strzelę gafę i będę się wstydził, ale 100mm to jest całkowita długość osi a na czymś się jeszcze musi opierać. Dużo brakuje? Wstaw foto najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 100mm to rozstaw wew.widelca.Piasta ma bodajże oś 110mm przy modelu z szybkozamykaczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Czyli jednak walnąłem głupotę Tak czy inaczej najlepiej wstawić foto samego "pasowania" do piasty jak i widelca idealnie od przodu, wtedy można łatwo sprawdzić czy jest prosty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masti Napisano 21 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Zdjecia te są orginalne od sprzedawcy. Jutro zrobie swoje fotki. Ale co tu robic fotki z pasowania jak on nie chce w ogole wejsc. Brakuje mu z kazdej strony po 10mm. To dosć dużo. Masywny ten widelec wiec ciężko jest zgiąć takie coś. No to raczej jest zmiażdzony. Hmm co robic ?? Bawić się w prostowanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 Bawić się w prostowanie ?Ja bym nie ryzykował tylko odesłał. To jest odlew, przy/po prostowaniu może pęknąć. Tym bardziej, ze nie wiadoma co jest wygięte. Obie golenie po równo? Czy jedna o 20mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.