tuptus84 Napisano 20 Sierpnia 2017 Napisano 20 Sierpnia 2017 witam szybkie pytanie która lepsza, kenda khan 28 czy schwalbe hurricane 29- chodzi mi o szybsza jazdę na asfalcie( teraz posiadam kenda khan 28). mam rower treking rozmiar koła 622x18 dziękuję
cervandes Napisano 20 Sierpnia 2017 Napisano 20 Sierpnia 2017 Ja tam na khanach zawsze miałem wrażenie, jakbym ciągnął kowadło, tandetna nylonowa opona. Bierz Hurricane.
tuptus84 Napisano 20 Sierpnia 2017 Autor Napisano 20 Sierpnia 2017 będzie duża różnica w szybkości jaką osiągnę na asfalcie?
Pidzej Napisano 20 Sierpnia 2017 Napisano 20 Sierpnia 2017 Na pewno będzie, ale nie będzie 3-krotna (Bo taka jest różnica w cenie). Jeździłem na Khanach i na Hurricane. Hurricane: + szybkie + nie do zdarcia (ponad 30kkm zrobiły i prędzej zmieniłem rower niż te opony) - ciężkie - trochę jednak śliskie na mokrym Khan: + są tak jak tanie wino: są dobre bo są tanie i dobre - to są nylonowe opony i bardzo szybko parcieją, bo roku użytkowania całe pokrywają się tysiącami maleńkich mikropęknięć Podsumowując: jak masz pieniądze to Huragany. Jak nie to Khany.
cervandes Napisano 21 Sierpnia 2017 Napisano 21 Sierpnia 2017 Ja miałem tyle khanów, że już sam nie wiem ile. Łącznie kupiłem trzy ale w każdym po kolei wyłaziły bąble bokiem, odsyłałem do dystrybutora i ten wymieniał mi oponę na nową. I tak kilka razy, w końcu się wkurzyłem i porąbałem je na kawałki i wywaliłem. Od tamtej pory mam spokój. A opona nylonowa ma jeszcze jedną wadę - można się zabić na kropli wody. Są dramatycznie śliskie.
Pidzej Napisano 21 Sierpnia 2017 Napisano 21 Sierpnia 2017 Zrobiłem na Khanah/Kwestach ok. 25kkm i ani razu się nie zabiłem więc może nie jest aż tak źle
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.