Gawix Napisano 20 Sierpnia 2017 Napisano 20 Sierpnia 2017 Cześć, Potrzebuję waszej pomocy odnośnie uszczelnienia opon Smart Sam na obręczach Alexrims ZX 20 (Stock'owe jakie dostałem z rowerem). Myślałem nad kupnem nowych obręczy oraz opon które są przystosowane do Tubeless, ale nie mam na to po prostu kasy bo planuje wymienić hamulce (Obecne BR-M315) na Shimano Deore (chyba BR-M6000). Więc stwierdziłem że zamiast nowych kół, spróbuje te uszczelnić, kupując taśmę oraz wentle. Pytanie, czy ma to sens na tych kołach? Czy to się uda? Opony muszą być "betonowe" jak Smart Samy bo jeżdże w Beskidzie Śląskim/Małym. Jeżeli macie jakąś inną propozycję, naprzykład sprzedać ten zestaw co mam i kupić coś innego, śmiało piszcie.
m0d Napisano 10 Maja 2019 Napisano 10 Maja 2019 Ależ archeologia Masz dokładnie taki sam problem jak koleś sprzed 2 lat, z tą samą obręczą i oponą? Generalnie jak ani obręcz ani opona nie są formalnie "tubles" to można spróbować tzw. ghetto tubelessa
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.