Snafuu Napisano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam, w nowym SLXie m7000 pomiędzy tłoczkiem a klockiem w zacisku pojawia się smar/olej ciemnego koloru - hamulce są nowe a wokół tłoczków nie widać żadnych wycieków. Co to może być? Dzieję się to z przodu jak i z tyłu. Edytowane 19 Sierpnia 2017 przez Snafuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Sierpnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 Albo ktoś nasmarował zacisk Albo masz wyjątkowego pecha. Wyjmij klocki, wyczyść starając sie nie dotykać powierzchni ciernej, wyczyść także tłoki wewnątrz zacisku. Jeżeli po nie długim czasie będzie nadal wilgotno, zaiste masz cieknące hamulce. Dodam iż mnie to nie zdziwi ani troszeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snafuu Napisano 19 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 Wcześniej wszystko poczyściłem, z tłoczków nie widać żeby coś ciekło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Sierpnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 Jeżeli czyściłeś i dalej masz mokre ... to no reklamacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snafuu Napisano 19 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 A jest szansa ,że Shimano coś nakłada między tłoczki a klocki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 Nie te hamulce to najgorszy chłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi