grzewal Napisano 19 Sierpnia 2017 Napisano 19 Sierpnia 2017 Cześć, Szuka roweru dla siebie. Budżet ok 3000 zł Po przeglądnięciu forum, zastanawiam się nad 3 modelami: KTM ultra flite 29 2016 Kroos Level B6 Merida BIG Nine 300 2017 Który z tych będzie miał najlepszy stosunek ceny do jakości (specyfikacja techniczna). Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj
lederfox34 Napisano 20 Sierpnia 2017 Napisano 20 Sierpnia 2017 Wszystkie w jednej lidze. Albo powietrzny XCR i kiepska korba albo przeciętny RS 30 i pełniejsza grupa osprzętu. Merida i KTM w starszej szkole mtb 3 blaty (dyna-sys) z przodu. Kilka lat temu- dwa, trzy- było to mocno lansowane. (trochę pod turystykę bym podpięła bo się odchodzi dzisiaj od takiej ilości dublowanych przełożeń) Waga w jednej lidze podobnie. (tu) Dygresja własna, Koszt amortyzatora będzie większy niż porządnej korby. 29 pochłania drgania oczywiście lepiej niż 26 ale dobry widelec też nie zaszkodzi i pozwoli bardziej na przyszłość myśleć niż po bułki jeździć -ale na 29. Plus własności obręczy i opon. Tu plus na Kross'a bo są sprawdzonymi kołami. Nie rewelacja ale przynajmniej mają też pozytywne opinie. Kross ma xcm korby wg. mnie kiepski wybór (mniemam że chodzi ci o modele: https://www.######.pl/product-pol-55585-Rower-Kross-LEVEL-B6-czarny-srebrny-niebieski-mat-2017-313.html?gclid=CjwKCAjw5uTMBRAYEiwA5HxQNqgntPHsr6GqsTGpPFpO5Ko4uU5RhDsUACpfnpPWjq6IqjZgi2AhrxoCePsQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds) i amorek RS30 więc sporo zmian by tu było. Najbardziej usportowiony bym powiedziała. Najbardziej 'jednolicie' poskładany wydaje się KTM. Kiedyś ewentualnie lepszy amortyzator. Za to w Meridzie można wymienić w przyszłości korbę (albo odsprzedać FSA i manetkę) i zamontowac dwublat Alivio na Hallowtech 2. Odczujesz wtedy różnicę chociażby w wadze. Amortyzator powietrzny da ci możliwość dostosowania pod swoją wagę i jazdy ustawienia. Ja bym pewnie wolała brać powietrze. Wybierz jednak ten na którym ci się najlepiej siedzi i jeździ bo to niby podobny target klienta ale rożne podejścia do siły pedałowania ewentualnie poszukaj opcji przejechania się lub pomyśl nad uznanym już wyborem na forum: http://allegro.pl/rower-29-silverback-sola-4-deore-xcr-air-new-2017-i6801119859.html takie połączenia z tych trzech nijako:) -powietrze -koła (przygotowane na bezdętki w razie czego) -napęd (dyna sys ale nowe Alivio blat) Cytuj
grzewal Napisano 20 Sierpnia 2017 Autor Napisano 20 Sierpnia 2017 Zaciekawił mnie ten rower co podałas tj Silverback sola 4 i trochę doczytałem o tej marce. Faktycznie lepiej to wygląda, tylko zastanawiam się nad modelem wyżej tj. http://allegro.pl/29r-silverback-sola-3-deore-sztywna-os-wyprzedaz-i6625196340.html W sumie podobna kasa, a widzę że znacznie lepszy osprzęt Cytuj
lederfox34 Napisano 21 Sierpnia 2017 Napisano 21 Sierpnia 2017 no tak, pilnowałam budzetu zamawiałam przez internet swoje 29 i nie ma się czego bać. A Silverback to uznany sprzęt. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi