Nial Napisano 18 Sierpnia 2017 Napisano 18 Sierpnia 2017 Kupiłem w centrumrowerowe.pl (NIE pozdrawiam i NIE polecam) obręcz DT Dwiss 535 i piastę Novatec F062SB. Oddałem do zaplatania w CCR Sport Bydgoszczy (NIE pozdrawiam i NIE polecam). Koło jest krzywe jak cholera. Nie dość że jest krzywo zaplecione, to okazało się (serwisant w CCR tego nie zauważył przy zaplataniu!), że piasta jest krzywa. Kręci się jakby nie wokół osi - jest przesunięcie. Kolejny przypał po 2 kompletach krzywych opon i trwającej 36 dni dostawie od centrumrowerowe.pl. Mam dość. Oni sprzedają towar gatunku B, stąd takie ceny. Albo podróbki. Innego wytłumaczenie nie ma. Ale mniejsza z tym. Zamierzam rozpleść to koło i oddać piastę na reklamację. Czy mogę potem oddać do innego serwisu nową piastę, te same szprychy (nie pamiętam co to za szprychy, ale coś porządnego) i tą samą obręcz i można ponownie tych samych części użyć i da się na tym zrobić proste koło?
Ilia Napisano 18 Sierpnia 2017 Napisano 18 Sierpnia 2017 Jest możliwość, że da się, zależy w jakim stanie są te szprychy. U brata w rowerze kilka razy centrowałem koło. Potem w ogóle wymieniłem mu obręcz, zaplotłem na tych samych szprychach i jest dobre, proste, mocne koło.
Nial Napisano 18 Sierpnia 2017 Autor Napisano 18 Sierpnia 2017 Szprychy przejechały 60km po asfalcie.
Mod Team Puklus Napisano 19 Sierpnia 2017 Mod Team Napisano 19 Sierpnia 2017 Ja na tych samych przeplatałem koło ze 3 razy i było ok. Nyple jednak daj nowe.
Nial Napisano 19 Sierpnia 2017 Autor Napisano 19 Sierpnia 2017 Nyple to nie problem Szprych było by mi szkoda, DT Swiss Competition. Dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.