Skocz do zawartości

[Koło] Czy można zaplatać na tych samych szprychach?

Nial

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem w centrumrowerowe.pl (NIE pozdrawiam i NIE polecam) obręcz DT Dwiss 535 i piastę Novatec F062SB. Oddałem do zaplatania w CCR Sport Bydgoszczy (NIE pozdrawiam i NIE polecam). Koło jest krzywe jak cholera. Nie dość że jest krzywo zaplecione, to okazało się (serwisant w CCR tego nie zauważył przy zaplataniu!), że piasta jest krzywa. Kręci się jakby nie wokół osi - jest przesunięcie. Kolejny przypał po 2 kompletach krzywych opon i trwającej 36 dni dostawie od centrumrowerowe.pl. Mam dość. Oni sprzedają towar gatunku B, stąd takie ceny. Albo podróbki. Innego wytłumaczenie nie ma. Ale mniejsza z tym.

Zamierzam rozpleść to koło i oddać piastę na reklamację. Czy mogę potem oddać do innego serwisu nową piastę, te same szprychy (nie pamiętam co to za szprychy, ale coś porządnego) i tą samą obręcz i można ponownie tych samych części użyć i da się na tym zrobić proste koło? 

Napisano

Jest możliwość, że da się, zależy w jakim stanie są te szprychy. U brata w rowerze kilka razy centrowałem koło. Potem w ogóle wymieniłem mu obręcz, zaplotłem na tych samych szprychach i jest dobre, proste, mocne koło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...