Skocz do zawartości

[Korba] wymiana - jak dobrac nowa?

GoskaRW

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, jestem zielona w temacie rowerow, umiem jezdzic i wymienic hamulce to tyle. Dlatego pisze do Was i prosze bez hejtow i dziwnych odpowiedzi. 

(poszukalam na forum cos odnosnie mojego zapytania, ale odpowiedzi wydaja mi sie bardzo profesjonalne a ja serio nie wiem o czym mowicie :) )

Do rzeczy:

malzonek (pisze w jego imieniu, bo on wiecznie w pracy a ja mam mnostwo wolnego czasu) poprosil mnie, zebym mu znalazla nowa korbe do roweru. Rower to: http://kolo.cz/clanek/author-a-4407-2007 

Jak widac, korba oryginalnie w nim to Truvativ Touro, 50-34. Czy nowa powinna miec te same dane (50-34)? Wspominal cos, ze najlepiej, zeby korba byla 'na kwadrat', no i z suportem. Cenowo sie nie znam, ale liczymy sie z wydatkiem okolo 400 zl (chyba, bo w sumie to nie mam pojecia w jakiej cenia sa takie czesci).

Maz zamierza odkurzyc dwa kolka i wrocic na trase (dziennie robil okolo 80-100km, tak 3 ray w tyg) - ale nie wiem cy to wazna informacja.

Ktos moze mi cos polecic?

Mieszkamy w UK, jesli to tez jakas pomoc (moze dostepnosc do czegos wieksza), ale bez problemu mozemy kupic cos w Pl. 

Podrawiam, 

Goska

Napisano

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...