Skocz do zawartości

[stery] zintegrowane jakie?

Sixer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka Wszystkim otóż mam problem mam dwa komplety sterów zintegrowanych do ramki (Kross Morph) i za Chini nie chcą wejść za duże ?? Stery to Accent AC-ZS4 Tioga SRR-1 miałem je po niskiej cenie więc kupiłem.

Czemu one nie chcaą wejść?? Może jakieś inne jak tak to dardzcie jakie, ale żeby z przesyłko było max. max. max. 50 zł!!

Z Góry dzięki

Napisano

Stery trzeba wbić w rame mają wejść z oporem zreszta było to opisywane na forum :) .A jak być chciał sobie kupić inne to polecam te Tutaj albo te tutaj Te drugie lepsze chyba,sam je mam więc polecam te 2

Napisano

1 i 1/8 cala. Gdzieś tam czytałem, że stery też muszą mieć swoją średnice te accnet mają chyba 55mm i są za duże...

Jak mówisz, żę waliłęś w nie młotkiem to też spróbuje :)

Napisano

Jak za duże?Wiec faktycznie rama to 1"/cal/

Sterów sie nie wbija,same powinny luzno powpadac w główke ramy.Wbijac musisz tylko bierznie na widelec.

Napisano

Dużę w tym sensie że ie wchodzą w ramie tz. wchadzą, ale tak na pól jedna wejdzie, druga strona nie wejdzie...

ALe spróbuje młotkiem :)

Napisano

Tu sie nie zgodze z kolegą ja muszałem wbijać stery w rame gumowym młotkiem !! I nikt mi nie powie że stery powinny luźno siedzieć w ramie !! Weź deske przyłóż do sterów i uderzaj lekko młotkiem stery wejdą w rame !!

Napisano

Nic nie pęknie chyba że walniesz w stery tak mocnno że one pekną :) hehe SPokojnie bez obawy ja nawet o tym nie myślałem jak je wbijałem w rame poprostu nie było takiej opcji hehe

Przed wbijaniem sterów możesz delikatnie posmarować je olejem żeby lepiej weszły w rame a potem nadmiar sobie wytrzesz

Napisano

Dobra dzięki za porade jakoś tam będzie napisze potem czy się udało :)

Zrobiłęm walnołem młotkiem gumowuym potem znalazłem jką uszczelke i jest git :) :)

Temat można zamknąć

Pozdro

Napisano

Wystarczyło trochę po forum poszperać. Był np.

ten temat, albo ten i pewnie jeszcze sporo innych. W skrócie: dobór sterów (zintegorwane, wewnętrzne/półzintegrowane, czy "normalne") zależy do tego do jakich przystosowana jest Twoja rama.

Napisano

Czym róznia sie stery zitegrowane od zwykłych bo szykuje sie do zmontowania kompletu WCS (kiera, mostek, sztyca no i własnie stery) Czy chodzi o rozmiar ramy czy jak bo kompletnie nie kumam tego. A jak nie chodzi o rozmiar to jakie polecacie. Z góry dziękuje

http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...=4&did=119&l=pl

stery kupuje sie takie jakie wchodza ci w rame :P inne nie wejda :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...