Sixer Napisano 13 Października 2006 Napisano 13 Października 2006 Siemka Wszystkim otóż mam problem mam dwa komplety sterów zintegrowanych do ramki (Kross Morph) i za Chini nie chcą wejść za duże ?? Stery to Accent AC-ZS4 Tioga SRR-1 miałem je po niskiej cenie więc kupiłem. Czemu one nie chcaą wejść?? Może jakieś inne jak tak to dardzcie jakie, ale żeby z przesyłko było max. max. max. 50 zł!! Z Góry dzięki
homik Napisano 13 Października 2006 Napisano 13 Października 2006 Stery trzeba wbić w rame mają wejść z oporem zreszta było to opisywane na forum .A jak być chciał sobie kupić inne to polecam te Tutaj albo te tutaj Te drugie lepsze chyba,sam je mam więc polecam te 2
Sixer Napisano 13 Października 2006 Autor Napisano 13 Października 2006 1 i 1/8 cala. Gdzieś tam czytałem, że stery też muszą mieć swoją średnice te accnet mają chyba 55mm i są za duże... Jak mówisz, żę waliłęś w nie młotkiem to też spróbuje
topol Napisano 13 Października 2006 Napisano 13 Października 2006 Jak za duże?Wiec faktycznie rama to 1"/cal/ Sterów sie nie wbija,same powinny luzno powpadac w główke ramy.Wbijac musisz tylko bierznie na widelec.
Sixer Napisano 13 Października 2006 Autor Napisano 13 Października 2006 Dużę w tym sensie że ie wchodzą w ramie tz. wchadzą, ale tak na pól jedna wejdzie, druga strona nie wejdzie... ALe spróbuje młotkiem
homik Napisano 13 Października 2006 Napisano 13 Października 2006 Tu sie nie zgodze z kolegą ja muszałem wbijać stery w rame gumowym młotkiem !! I nikt mi nie powie że stery powinny luźno siedzieć w ramie !! Weź deske przyłóż do sterów i uderzaj lekko młotkiem stery wejdą w rame !!
Sixer Napisano 13 Października 2006 Autor Napisano 13 Października 2006 Jak tak mówisz to spróbuje ale jak mi rama albo stery pier***** to nie wiem co se zrobie
homik Napisano 13 Października 2006 Napisano 13 Października 2006 Nic nie pęknie chyba że walniesz w stery tak mocnno że one pekną hehe SPokojnie bez obawy ja nawet o tym nie myślałem jak je wbijałem w rame poprostu nie było takiej opcji hehe Przed wbijaniem sterów możesz delikatnie posmarować je olejem żeby lepiej weszły w rame a potem nadmiar sobie wytrzesz
Sixer Napisano 13 Października 2006 Autor Napisano 13 Października 2006 Dobra dzięki za porade jakoś tam będzie napisze potem czy się udało Zrobiłęm walnołem młotkiem gumowuym potem znalazłem jką uszczelke i jest git :) Temat można zamknąć Pozdro
homik Napisano 13 Października 2006 Napisano 13 Października 2006 A nie mówiłem !! Polecam sie na przyszłość
biker80JG Napisano 19 Października 2006 Napisano 19 Października 2006 Czym róznia sie stery zitegrowane od zwykłych bo szykuje sie do zmontowania kompletu WCS (kiera, mostek, sztyca no i własnie stery) Czy chodzi o rozmiar ramy czy jak bo kompletnie nie kumam tego. A jak nie chodzi o rozmiar to jakie polecacie. Z góry dziękuje http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...=4&did=119&l=pl
bendus Napisano 20 Października 2006 Napisano 20 Października 2006 Wystarczyło trochę po forum poszperać. Był np. ten temat, albo ten i pewnie jeszcze sporo innych. W skrócie: dobór sterów (zintegorwane, wewnętrzne/półzintegrowane, czy "normalne") zależy do tego do jakich przystosowana jest Twoja rama.
Ogór Napisano 23 Października 2006 Napisano 23 Października 2006 Czym róznia sie stery zitegrowane od zwykłych bo szykuje sie do zmontowania kompletu WCS (kiera, mostek, sztyca no i własnie stery) Czy chodzi o rozmiar ramy czy jak bo kompletnie nie kumam tego. A jak nie chodzi o rozmiar to jakie polecacie. Z góry dziękuje http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...=4&did=119&l=pl stery kupuje sie takie jakie wchodza ci w rame inne nie wejda
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.