kamzak88 Napisano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 witam poszukuje pompki do szosowki i zastanwiam sie czy brac podlogowa czy reczna? nie mialem stycznosci z reczna o 8barach. Trzeba sie nameczyc przy niej? znalazlem taka np ale nie wiem czy warta: https://www.szumgum.com/pompka-reczna-air-profil-fc03-8bar.html Jak myslciie lepiej podlogowa czy reczna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 hmm, a probowales kiedys dmuchac zwykla ręczna powyzej 80PSI ? taka bez opcji wysokie cisnienie/wysoka objetosc? Ja tam zawsze powyzej 80PSI zastanawiam sie gdzie jest podłogówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 jak będziesz używał tylko w domu to kup podłogową ja ostatnio kupiłem sobie "topeak jow blow", całkiem przyzwoita jak na cenę poniżej 150 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamzak88 Napisano 18 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 no to mam odpowiedz by szukac podlogowki https://www.decathlon.pl/pompka-rowerowa-nona-airworx-100--id_8166702.html?gclid=CjwKCAjwoNrMBRB4EiwA_ODYvwW8ae2496f617TicFrWlWoNogc8aILX3Fkf4Iiuq4vY-tdgFN7vPhoC3ZIQAvD_BwE dobry wybor ? ew cos taniszego firmy Beto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 mi sie podobaja skladane Beto, zastanawiam się nad nabyciem CMP-113AG4, w sam raz do wozenia w samochodzie :PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 Zdecydowanie podłogowa. Szybka, wygodna, najlepiej z manometrem elektronicznym. Ale i taka tańsza z manometrem analogowym jest nieporównanie wygodniejsza od pompki ręcznej, np. taka (sklep przypadkowy): https://www.######.pl/product-pol-44949-Pompka-podlogowa-Beto-CMP-151SG-stalowa-z-manometrem-uniw.html?gclid=EAIaIQobChMIopn4razg1QIVUImyCh1KSQdbEAQYBCABEgK28vD_BwE&gclsrc=aw.ds Natomiast jeżeli ręczna, to minipompka, do zabierania w trasę na wypadek awarii. Namęczymy się trochę przy nabiciu do 8 bar, ale bez problemu będziemy kontynuować trening/wrócimy do domu. Ja bardzo polecam Lezyne HP: http://www.cyklomania.pl/lezyne-pompka-lite-drive-hp-m-abs-160psi-srebrna,id7460.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeuszwlodarczyk Napisano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 Btwin 900 nabija do 10bar, 3 lata gwarancji ma. Używam i sobie chwalę. 99PLN. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 Ja mam taki zestaw: Stacjonarna: SKS air kompressor 12 bar Ręczna mini: Topeak Rocket HP (HP jest ważne bo to wersja szosowa, mtb jest bez tego dodatku). Air Kompressor to prawdziwy potwór. Koło 700x23c nabija do 8,5bar poniżej 30 machnięć . Rocket to awaryjna w trasie. Jak mamy czas to do 8bar nabije i nie ma powodu wracać do domu po dodatkowe bary, można spokojnie jechać dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 a ma ktos moze dmuchawke meses od krossa ? https://www.kross.pl/pl/akcesoria/akcesoria-rowerowe/pompki/meses-0 Macałem i wyglada cąłkiem, chyba dobra alternatywa dla Turbo Morpha.... na pewno w cenie :> i stopka metalowwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 11 Października 2017 Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Ręczna mini: Topeak Rocket HP Własnie zamówiłem sobie taką pompkę, specjalnie do roweru szosowego, zamówiłem ją z tego względu że oczekuję na zakupy ze sklepu i scaliłem zamówienia by nie płacić za przesyłki. Inaczej na pewno brałbym wspomnianę tutaj Lezyne. I tutaj mam pytanie/ia bo nie mogę znaleźć ? Czy w zestawie jest jakiś uchwyt do mocowania. Jaka długa jest ta pompka -Pompka rowerowa Topeak RaceRocket HP - czarna Dziękuję za odpowiedzi. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 11 Października 2017 Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Jest uchwyt pod śruby na koszyk bidonu. Długość ~15cm mogę zmierzyć wieczorem po pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 11 Października 2017 Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Kurcze taka szybka odpowiedz Bardzo Dziękuję. Nie nie trzeba mierzyć. Mam takie coś w innym rowerze to będę miał skale porównawcza Teraz zastanawiam się tylko jak takim maleństwem w razie czego napompuje oponę do tych powiedzmy 7 bar. Jeszcze raz Dzięki jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 11 Października 2017 Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Długo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 11 Października 2017 Udostępnij Napisano 11 Października 2017 No to super mniej się zmęczę. Z moimi latami i tak mi się już nigdzie nie spieszy to mogę pompować pompować i długo. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 11 Października 2017 Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Jak szybko napompujesz, to jedno. Drugie jak szybko urwiesz zawor wentylka Pompka z wezykiem jest lepszym rozwiazaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 11 Października 2017 Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Pompka z wezykiem jest lepszym rozwiazaniem. HM Pompka rowerowa Topeak RaceRocket HP - czarna Myślałem ze czytelnie piszę. Bo mnie z obrazków wychodzi że kupiłem pompkę z wężykiem ? https://www.rowerystylowe.pl/p-4610/pompka-rowerowa-topeak-racerocket-hp Może czegoś nie wiem, bo wiem że niewiele wiem Drugie jak szybko urwiesz zawor wentylka Kto wie czy chwilę temu tego nie zrobiłem i to pompką stacjonarną, takie coś znalazłem na podłodze w garażu. (co z tym fantem zrobić ?) jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 11 Października 2017 Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Kupiłeś pompkę z wężykiem i dwoma standardami presta/shreder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 11 Października 2017 Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Sorry moj blad. To jest glowka zaworka, urwana [emoji23] Jak wykrecany zawor, to go podmien, jak nie, to zawor moze trzymac cisnienie ale juz go nie zamkniesz. Duzo wieksze ryzyko uwalenia koncowki zaworka istnieje przy bez-wezykowych pompkach, szczegolnie tych malych, gdzie przy wyzszych cisnieniach trzeba sie troche ufizolic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 11 Października 2017 Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Kupiłeś pompkę z wężykiem i dwoma standardami presta/shreder Czyli dobrze jutro ma być u mnie. To jest glowka zaworka, urwana No ładnie taki mały a tyle pary w łapach że zaworki urywa to już 2 drugi raz taki numer sobie wykręciłem. Tak w tej dętce jest to wykręcane już wykręciłem poszło do kosza. Dzięki za wszystkie podpowiedzi. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 12 Października 2017 Udostępnij Napisano 12 Października 2017 Długo Po tym co zobaczyłem, potrzymałem w dłoniach to długo to chyba delikatnie powiedziane może wyjść że i wcale. 18 cm.ale jakaś taka cienka. Kurna przecież tego nie będę woził ze sobą. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 12 Października 2017 Udostępnij Napisano 12 Października 2017 Żeby nabić deklarowane 9bar ręcznie, to tłok musi być malutki inaczej pompka zaczęłaby się zachowywać jak sprężyna powyżej 5bar. Zaufaj mi da się nabić koło w szosie - ja mam oponę 23mm i dałem radę na tyle, by dojechać do końca jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 12 Października 2017 Udostępnij Napisano 12 Października 2017 Ok. Potrenuję Opony mam 28C jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 12 Października 2017 Udostępnij Napisano 12 Października 2017 też mam sks rennkompressor. jak napisał bikeradar: (w wolnym tłumaczeniu) jeśli zamierzasz pompować opony na maxa, to po co rozważać inne pompki. http://www.bikeradar.com/gear/category/tools/cycling-tools/floor-pump/product/review-sks-rennkompressor-12349/ standard wśród pompek serwisowych, wymienne części (wężyki, końcówki, uszczelki). Na drogę zabieram 2 naboje co2 wraz z głowicą (tzw. inflator head) z decathlonu. Wystarczy na 99,9% awarii. Na pozostałe zostaje telefon do przyjaciela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 12 Października 2017 Udostępnij Napisano 12 Października 2017 Nie bardzo mogę zrozumieć o czym piszesz, jedno co mi wychodzi to to że !!! Zobacz różnorakich naboi Co2 Ci u mnie dostatek (gwintowanych nie gwintowanych) Tylko nie mogłem trafić na pompkę do nich, co mi nabije oponę do 7 bar, a może za mały zakres cenowy wpisywałem w goglarke jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 12 Października 2017 Udostępnij Napisano 12 Października 2017 jka - 1 nabój 16g co2 (z gwintem - Twoje zdrowie) nabija oponę 23mm na 6 barów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.