Horban Napisano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 Witam Pytanie do użytkowników lampki tylnej Mactronic Walle BPM-2SL... Czy sama lampka posiada światło odblaskowe czy nie ma go? Zgodnie z przepisami światło czerwone odblaskowe jest obowiązkowe w jeździe codziennej... Pytam bo odebrałem rower że sklepu i nie mam tylnego odblasku. Przedni odblask mam ale nie jest on obowiązkowy. Dzwonek też mam który jest obowiązkowy ale tylnego światła odblaskowego nie mam. Pytam bo zamówiłem już Mactronic Walle BPM-2SL i czekam na dostawę, nie wiem czy kupować odblask na tył... Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 18 Sierpnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 Jesteś strasznym legalistą. Lampka nie ma odblasku. Ale jak popatrzysz na ścieżki to zauważysz, że z odblaskami jeździ znikomy procent rowerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 Mnie kiedyś zatrzymali za brak odblasku i dzwonka. To była jakaś akcja informacyjna policji, bo wszystkich zatrzymywali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horban Napisano 18 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 Wole dmuchać na zimne... Nie jeździłem 15lat... Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mataman Napisano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 Bez przesady policja ma ciekawsze rzeczy do roboty. Nikt nie jeździ z odblaskami jeżeli ma lampki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 18 Sierpnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 Bez przesady policja ma ciekawsze rzeczy do roboty Chyba że trzeba statystyki poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktorgu Napisano 2 Września 2017 Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Ja jeżdżę bez żadnych odblasków i nigdy policja się nie przysapała. A zatrzymali mnei w nocy na dmuchanie kiedyś. Jak coś to mam Walle na sprzedaż (może 20min świecenia za soba ma) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horban Napisano 2 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Już kupiłem Walle, teraz czas na Convoy Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 2 Września 2017 Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Ja już dawno temu,na wszystkich rowerach wymyśliłem sobie coś takiego,świetna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 2 Września 2017 Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Folie odblaskowe sa git ... Podczas kontroli na pytanie gdzie mam odblaski pokazałem folie i "władza" je zaakceptowała. A jazda z odblaskami to nie jest bycie "strasznym legalistą" ... Nieco wyobraźni i znajdziesz mnóstwo sytuacji w której odblaski mogą uratować ci dupę. Ten super Walle może ulec awarii lub zwyczajnie wyczerpać baterie. Jak w nocy ktoś zgarnie cie wtrdy z drogi to w najlepszym wypadku będziesz współwinny zdarzenia. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 2 Września 2017 Udostępnij Napisano 2 Września 2017 @rzezniol Po tym jak trochę pojeździłem autem, tak stałem się fanem małej lampki XLC ładowanej na USB. Waży tyle co nic, wygląda schludnie i można na niej jeździć przez kilka godzin w dzień, żeby być lepiej widocznym. Tak samo z przodu, mała lampka na USB i mam włączoną także w dzień. Może ktoś powie, że przesadzam, ale wolę być trochę nadgorliwy w tej kwestii niż w jakimś cieniu w słoneczny dzień zginąć z oczu kierowcy. Na noc standardowo, Walle + Convoy i mogę podbijać nieznane tereny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Września 2017 Udostępnij Napisano 3 Września 2017 Załóż osobny odblask lub folię. Cały czas kombinujemy. Przepisy stosujemy wybiórczo i na drogach co roku ginie ponad 3 tys ludzi. Niech chociaż rowerzyści świecą ("odblaskują") przykładem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.