AdaskoKross Napisano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) Cześć. Kupiłem niedawno w słusznej cenie. Marzocha 55rs ze srebrnymi goleniami dokładnie te które fabrycznie montowane było do Ns'ów core którego także posiadam. Sprzedawca wspominał o obecnych zarysowaniach. Zapodał także zdjęcia które od rzeczywistości trochę się różnią. Pytanie moje brzmi czy rysy które widzicie na załączonych plikach mogą wpływać na uszczelki ? Co prawda cała goleń(prawa lewa) jest calutka w ryskach wzdłużnych(zgodnych z pracą amortyzatora) Lecz w niektórych miejscach...Ciężko opisać - po prostu jest zarysowanie które nie powstało na skutek tarcia i o to się rozchodzi. ''WYMIEŃ USZCZELKI'' Tak to obowiązkowo o tym także wspominał sprzedawca ponieważ wsadzone są podobno zamienniki-przekonam się gdy zamówię za przyjemnie 220 zł nowe.... Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez AdaskoKross Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 17 Sierpnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Ze zdjęć nie ma co wróżyć. Przejedz po rysach opuszkiem palca, jak są wyczuwalne to papier wodny, tak 2000 i jedziesz. Kiedy rysy będą niewyczuwalne można jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdaskoKross Napisano 17 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 A to nie mam czym się martwić. Myślisz ,że dałoby radę zrobić przeszczep w przyszłości z marzocha 55rs które były w czarnej anodzie ? I czy jest tego sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) Marcochy te nowsze zrzucają anode jak wąż skórę co roku, jeździj na tym co masz i się tym nie przejmuj jak to nie są rysy faktycznie. Anoda ma ten plus, że czysto teoretycznie wideł lepiej pracuje bo ma "lepszy poślizg". Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 Ja bardziej niż papier wody, nawet 2000, polecam porządną pastę polerską i Dremelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 (edytowane) Pasta polerska? Przecież to jest jakiś wosk wypełniający, który zniknie po 1-szej jeździe. Edytowane 18 Sierpnia 2017 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdaskoKross Napisano 18 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 (edytowane) Albo jednak nie zrobię Edytowane 18 Sierpnia 2017 przez AdaskoKross Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi