Rams88 Napisano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Hej, Mam problem z amortyzatorem RockShox Recon solo air, koło w amortyzatorze nie siedzi "prosto" tak jak na załączonym zdjęciu, czy wiecie może jak to naprawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Kiedy wystąpił problem?? Na pewno masz poprawnie zamknięty samozamykacz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Jak nie masz sztywnej osi to przy zamykaniu tak się dzieje czasem (przynajmniej ja tak miałem w starym rowerze). Przy zamykaniu ustaw rower prosto. Ja ustawiałem na palec czyli wkładałem palec między oponę a widelec aby koło nie uciekało. Chyba, że też miałem wadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rams88 Napisano 17 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) Samozamykacz jest poprawnie założony, wydaj mi się, że problem powstał jakieś 2 tygodnie temu - wtedy po wypakowaniu roweru z samochodu niepoprawnie go zamknąłem i wyłapałem to dopiero na pierwszym ostrym hamowaniu @Marcin86Poznan - kombinowałem jak mogłem i nie udało mi się zamontować tak by było w miarę prosto Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez Rams88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Oska kola ma siasc w hakach amora i tyle, zadnego kombinowania na palce, sralec, etc. Jak nie ma solidnego i rownego podparacia to jest do doopy. Jezeli po tym masz nierowno, to sprawdz sobie miara centymetrowa, suwmiarka , co tam masz odleglosci od goleni do obreczy.. Jest nierowno po calym obwodzie to daj do centrowania. Jakby to byla roznica milimetrowa, to bym olal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rams88 Napisano 18 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 Koło siedzi prosto, ale czy koła nie powinny być w jednej linii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 Zrób sobie jakiś prowizoryczny przymiar do zbadania czy obręcz jest usytuowana na środku osi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rams88 Napisano 18 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 o to chodzi właśnie że w stosunku do osi ramy i tylnego koło, oś przednia jest przesunięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 Nie zrozumieliśmy się. Sprawdź czy felga względem osi koła a nie ramy. Takie "cóś" jak w pkt.8 sobie zrób z dwóch kawałków drewna czy czegokolwiek prostego polepionego taśmą... http://blogrowerowy.pl/wpis/zaplatanie-kol-odcinek-2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rams88 Napisano 16 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2017 dokładnie tak było dzięki za pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi