aplik789 Napisano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Cześć, mam problem z zamocowaniem tego zacisku. Otwory w ramie nie są nagwintowane. Czy brakuje mi tu jakiejś części? Adaptera? Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Coś to dziwnie wygląda. Otwór w ramie powinien być normalnie okrągły jak każdy inny gwint , a w zacisku ma być takie jajo aby można było go ustawiać względem tarczy. Co to za rama? Może to jakaś atrapa Ten adapter też taki jakiś nietypowy. Na przód pasuje rozstawem otworów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) A może po prostu spróbuj zdjąć ten adapter i zamontować zacisk bez niego? Ze zdjęć wynika, że rozstaw śrub pasuje. Zależy oczywiście od wielkości tarczy, bo może faktycznie będziesz musiał dokupić adapter z odpowiednim rozstawem. A, nie doczytałem... "nie są nagwintowane". Toooo...nie mam pomysłu. Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aplik789 Napisano 17 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Tak, na przód pasuje. Jeśli odkrece adapter to śruby są za krótkie żeby to jakoś przykrecic. Giant contend SL 2 Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Z tego co widzę to była wersja na tarczach i bez. Jeśli jesteś pewny , że masz tą pod tarcze to ok , bo może być tak , że wszystkie miały mocowanie pod tarcze , ale w ten sposób producent "zabezpieczał" się przed konwertowaniem rowerów przez użytkowników. Na zdjęciach w internecie niestety niewiele widać jak to było zamontowane w oryginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 W oryginale ma Flat Mount. Jak nie ma gwintu, to trzeba chyba zrobić gwint. Nie brzmi niewykonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aplik789 Napisano 17 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Jestem pewny że pod tarczę, był wcześniej zamontowany, ktoś zdemontował żeby oddać na gwarancję, i nie pamięta jak było zamontowane i teraz mam misję jak przysłali nam na serwis żeby to złożyć... Nie wiem czy nam czegoś nie zapomnieli przysłać czy jak Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszNN Napisano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) http://www.giant.co.jp/giant17/acc_datail.php?p_id=A0000155 Według specyfikacji contend SL 2 disc wyposażony jest w hamulce, którego zaciski mają gwint a nie rama. Pierwszy raz widzę takie rozwiązanie, może się mylę to proszę o sprostowanie Może wystarczy zastosowanie dłuższych śrub Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez LukaszNN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 To jest system Flat Mount . Widoczny adapter jest wykorzystywany tylko na przód (przykręcany do nagwintowanych otworów w widelcu). Na tył dla tarczy 140 nie jest potrzebny żaden tylko dłuższe śruby (wkręcasz je bezpośrednio w zacisk w miejscach gdzie aktualnie jest przykręcony adapter) , otwory w ramie są z "fasolką" aby można było wyregulować zacisk . Dla tarczy 160 potrzebny jest inny adapter (przykręcasz go do zacisku - adapter ma nagwintowane otwory). To jest dość nowy wymysł shimano dla grup szosowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aplik789 Napisano 17 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Dziękuję za odpowiedź! Jutro ogarnę temat i dam znać co i jak w takim razie Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aplik789 Napisano 18 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 Dostałem też foty z innego serwisu. Dostaliśmy zły adapter (na przód) i za krótkie śruby. Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc, problem już rozwiązany Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi