Coove Napisano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Witam! Chciałbym kupić na prezent rower miejski dla kobiety o wzroście 165cm. Znalazłem fajnego Rometa Pop Art na 28" kołach i największy problem mam z ramą. Do wyboru 17" i 19". W sklepie mówią że 17 wystarczy, a znajomi mówią że na 19 będzie wygodniejsza jazda. Prosiłbym o pomoc. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Według mnie,rozmiar 17 będzie lepszym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coove Napisano 16 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Nie mam porównania, jak duża różnica jest między 17" a 19". Czy faktycznie większa rama odpowiada za wygodniejsza jazdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Dobrze dobrana rama odpowiada za wygodną jazdę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coove Napisano 16 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Na stronie Rometa jest napisane że dla wzrostu 158-168 najlepsza rama to 17" a od 168-178 to 19". Prawdopodobnie masz rację. Nigdy nie myślałem że będę miał taki problem z kupnem roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 W rowerze miejskim różnica o jeden rozmiar większy nie zrobi jakiejś wielkiej różnicy,która powodowałaby jakiś wielki dyskomfort w czasie użytkowania.Ale nadal podtrzymuję że 17 to lepszy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coove Napisano 17 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Lepiej trochę mniejsza niż miałaby być za duża. Wezmę chyba ta 17" zwłaszcza że bodajże ma regulowane siodełko i mostek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 (edytowane) Lepiej trochę mniejsza niż miałaby być za duża. Wezmę chyba ta 17" zwłaszcza że bodajże ma regulowane siodełko i mostek. Tu właśnie nie do końca ... przy tej konstrukcji ramy nie będzie problemów z przekrokiem. Większy rower jest bardziej stabilny a pozycję można regulować mostkem. A czy byłoby dużym nietaktem gdyby ona po prostu ten rower przymierzyła ? Szczególnie, że jest tak trochę na granicy rozmiarów. Ja dostaję hurtowo polówki jako prezent i potem ... hmmm ... muszę się cieszyć z niespodzianki ; ) Edytowane 22 Sierpnia 2017 przez wkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi