szymon013 Napisano 16 Sierpnia 2017 Napisano 16 Sierpnia 2017 Witam, tak jak w tytule napisałem. Co bym mógł zmienić w swoim rowerze, aby go odchudzić ? Rower to superior xp979 2016 roku. Jak dotąd zmieniłem jedynie opony na bezdętkowe. Chciałbym małym kosztem zejść z wagi. Obecnie to około 10,8 z pedałami. Myślałem, nad zmienieniem kierownicy, mostka, sztycy i siodełka na lżejsze z alliexpress . Ktoś miałby jakiś pomysł i by w czymś doradził ? Cytuj
Hrot Napisano 16 Sierpnia 2017 Napisano 16 Sierpnia 2017 Karbonowa chińszczyzna to dobry kierunek jeśli mówimy o niskich kosztach, ale chyba nie ugrasz jakoś bardzo dużo gramów, jakby nie było twój rower jest już dość lekki. Pomyśl o pozbyciu się przedniej przerzutki i zainstalowanie zębatki narrow wide z Aliexpress za ok. 30zł. Cytuj
erzurum Napisano 16 Sierpnia 2017 Napisano 16 Sierpnia 2017 możesz też pozbyć się zębatek z tyłu, zrobić singla i też będzie lżej idąc za ciosem i radami kolegi Hrota. Cytuj
Piter233 Napisano 16 Sierpnia 2017 Napisano 16 Sierpnia 2017 Masz rower za tyle kasy, na carbonie i chcesz go odchudzać niskim kosztem? Zły pomysł. I tak już teraz jest stosunkowo lekki. Karbonowa chińszczyzna to dobry kierunek, ale pod warunkiem że weźmiesz coś od sprawdzonego producenta. Poszukaj na forum jacy są polecani. Niskim kosztem w twoim wypadku za wiele nie ugrasz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi