szymon013 Napisano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Witam, tak jak w tytule napisałem. Co bym mógł zmienić w swoim rowerze, aby go odchudzić ? Rower to superior xp979 2016 roku. Jak dotąd zmieniłem jedynie opony na bezdętkowe. Chciałbym małym kosztem zejść z wagi. Obecnie to około 10,8 z pedałami. Myślałem, nad zmienieniem kierownicy, mostka, sztycy i siodełka na lżejsze z alliexpress . Ktoś miałby jakiś pomysł i by w czymś doradził ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hrot Napisano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Karbonowa chińszczyzna to dobry kierunek jeśli mówimy o niskich kosztach, ale chyba nie ugrasz jakoś bardzo dużo gramów, jakby nie było twój rower jest już dość lekki. Pomyśl o pozbyciu się przedniej przerzutki i zainstalowanie zębatki narrow wide z Aliexpress za ok. 30zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 możesz też pozbyć się zębatek z tyłu, zrobić singla i też będzie lżej idąc za ciosem i radami kolegi Hrota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Masz rower za tyle kasy, na carbonie i chcesz go odchudzać niskim kosztem? Zły pomysł. I tak już teraz jest stosunkowo lekki. Karbonowa chińszczyzna to dobry kierunek, ale pod warunkiem że weźmiesz coś od sprawdzonego producenta. Poszukaj na forum jacy są polecani. Niskim kosztem w twoim wypadku za wiele nie ugrasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi