GoldenRC Napisano 16 Sierpnia 2017 Napisano 16 Sierpnia 2017 Cześć, dzisiaj po wyczyszczeniu roweru z błota (Kross Hexagon X7 2014) przy kręceniu kołem (jazda, lub jakakolwiek czynność która powoduje ruch korby) z piasty zaczął wydobywać się dziwny dźwięk. Oprócz normalnego pstrykania jest takie jakby coś związanego z chrząkaniem piasku czy coś. Wszystko prezentuje filmik który jest poniżej. Na 100% przedtem nie było słychać tego dźwięku. Jak widać na filmie wszystkie kulki są i nie wysypały się więc je można wyelminować w poszukiwaniach problemu. Nie mam żadnego klucza do odkręcenia korby itd. Na filmie jest rozkręcona na tyle ile umiem. Wie ktoś może jak usunąć ten dźwięk?
Ychu Napisano 16 Sierpnia 2017 Napisano 16 Sierpnia 2017 Bębenek do serwisu. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
GoldenRC Napisano 16 Sierpnia 2017 Autor Napisano 16 Sierpnia 2017 Ile będzie takie coś kosztować i gdzie najlepiej oddać rower do serwisu w Krakowie/Bielsku Białej? Myślę że od razu oddam też koła do centrowania. Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
Ychu Napisano 16 Sierpnia 2017 Napisano 16 Sierpnia 2017 Szczerze mówiąc nie mam pojęcia , bo na ogół sam serwisuje swój sprzęt , raz chcialem rozebrać bębenek , poszedłem do serwisu bo nie miałem klucza do bieżni i tylko mi napryskali wd40 do środka i nic po za tym .... Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
GoldenRC Napisano 16 Sierpnia 2017 Autor Napisano 16 Sierpnia 2017 Ja też raczej robię wszystko sam, właśnie oprócz centrowania kół i czegoś do czego nie mam narzędzi jak np ta kaseta. Kurde miałem już nie inwestować w ten rower i zostawić tak jak jest dla przyszłego właściciela ale się posypało...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.