thepanone Napisano 16 Sierpnia 2017 Napisano 16 Sierpnia 2017 Hej, zamówiłem koła z piastami "DT 370 32h". Tylne dostałem takie fajne pstrykające jakie dostają dzieci na komunię. Zastanawiam się czy każda tylna piasta DT 370 32h tak pstryka czy dostałem jakiś bonus. Drugie pytanie, po kiego grzyba produkuje się takie pstrykające piasty, czy jest ktoś komu się to podoba w wieku powyżej 8 lat?
gtb Napisano 16 Sierpnia 2017 Napisano 16 Sierpnia 2017 370 jest na zapadkach , jeśli jest dla ciebie za głośna możesz na zapadki dołożyć nieco smaru , to powinno ją nieco wyciszyć. Wiele osób (tych starszych też) wręcz szuka głośnych piast.
Janusz1964 Napisano 16 Sierpnia 2017 Napisano 16 Sierpnia 2017 Hej, zamówiłem koła z piastami "DT 370 32h". Tylne dostałem takie fajne pstrykające jakie dostają dzieci na komunię. Zastanawiam się czy każda tylna piasta DT 370 32h tak pstryka czy dostałem jakiś bonus. Drugie pytanie, po kiego grzyba produkuje się takie pstrykające piasty, czy jest ktoś komu się to podoba w wieku powyżej 8 lat? przynajmniej nie będziesz musiał używać dzwonka
thepanone Napisano 16 Sierpnia 2017 Autor Napisano 16 Sierpnia 2017 hmm, szukanie głośnych piast. ciekawa sprawa. Jestem nie na czasie, kiedyś rower miał być bezszelestny.
Pidzej Napisano 16 Sierpnia 2017 Napisano 16 Sierpnia 2017 Nie martw się, takie głośne bębenki są bardzo pro Dla odmiany np. Shimano robi ciche tylne piasty.
WaGiant Napisano 16 Sierpnia 2017 Napisano 16 Sierpnia 2017 Mnie też wydaje się to zabawne ale niektórzy lubią jak im pstryka . Były na forum tematy w których ludzie pytali jak wzmocnić ten dźwięk . Co do shimano to ( chyba ) kiedyś XT i XTR było głośne . Takie profesjonalne A co do porady praktycznej GTB dobrze pisze . Tylko nie można przesadzać ze smarem żeby nie ,,skleić " mechanizmu .
thepanone Napisano 16 Sierpnia 2017 Autor Napisano 16 Sierpnia 2017 A co do porady praktycznej GTB dobrze pisze . Tylko nie można przesadzać ze smarem żeby nie ,,skleić " mechanizmu . a da się to zrobić w domowych warunkach czy potrzebuję specjalnych odkręcaczy?
gtb Napisano 16 Sierpnia 2017 Napisano 16 Sierpnia 2017 Da się , tu masz wszystko krok po kroku http://htec.bikestats.pl/546088,Przeglad-piasty-DT-Swiss-370.html
Diablosss Napisano 16 Sierpnia 2017 Napisano 16 Sierpnia 2017 Mam 370 28 H i też głośno cyka, po pewnym czasie można przyzwyczaić się. Plus taki że nie potrzeba używać dzwonka tak cyka, że piesi sami schodzą ze ścieżki.
Janusz1964 Napisano 16 Sierpnia 2017 Napisano 16 Sierpnia 2017 Da się , tu masz wszystko krok po kroku http://htec.bikestats.pl/546088,Przeglad-piasty-DT-Swiss-370.html aby dojść do takiego stanu koła i to zrobić to trochę narzędzi trzeba mieć kluczem 17 i wkrętakiem dużo nie zdziałasz
dawid Napisano 16 Sierpnia 2017 Napisano 16 Sierpnia 2017 To jest piasta 3 zapadkowa, wystarczy pociagnac za bebenek i pokaza sie zapadki. Odradzalbym smarowac te zapadki, bo kluczowe dla nich jest jak najszybciej sie zazebic. Bo jezeli tylko 1 zapadka zaskoczy, pozostale 2 jeszcze nie zdaza i mocno depnie sie w korby to moze ja urwac. Glosne zapadki swiadcza o sprawnie dzialajacym systemie zapadkowym, jezeli robi sie cichy to jest sygnal zeby zajrzec do srodka i je wyczyscic
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.