siejak1 Napisano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Witam mam pytanie do posiadaczy trenażer satori smart t2400 , czy ktoś porównywał moc którą pokazuje trenażer do tej z miernika mocy? Czy wartości z trenażera są realne czy raczej +/- zakłamane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 W przypadku pomiaru mocy, dokładność nie ma aż takiego znaczenia jak powtarzalność. Nie mam Satori, ale mój Flow wydawał się pod tym względem ok. W trenażerze miałem rower bez pomiaru mocy, więc nigdy nie porównywałem wartości, ale kiedy test FTP zrobiony na trenażerze powtórzyłem krótko potem na rowerze z miernikiem, wynik wyszedł niemal identyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 20 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 Dzięki za info ktoś jeszcze podzieli się doświadczeniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 1 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2017 Ktoś posiada trenażer serii smart i coś doda od siebie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 1 Października 2017 Udostępnij Napisano 1 Października 2017 Poszukaj na zagranicznych forach. Nawet jak znajdziesz tu kogoś kto ma taki trenażer, to przy wciąż znikomej popularności mierników mocy, raczej małe prawdopodobieństwo, że będzie miał jednocześnie wiedzę na ile realne są wskazania trenażera. Jako pewną estymację możesz zrobić test i przejechać na trenażerze w trupa np. 10 minut i porównać wynik z szacowaną mocą na podobnej długości segmencie Stravy, gdzie też pojechałeś na maxa. Będzie to tylko przybliżenie, ale lepsze to niż nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.