urg Napisano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Cześć. Mam Stevensa Namur z oponkami Racing Ralph 700x33c Performance. Niestety po 2k klocki na środku znikneły [70% asfalt, 30% teren]. Szukałem ale wygląda na to, że nigdzie nie ma tego rozmiaru. Nie chcę szerszych laczków ani typowo szosowych - lubię pojechać gdzie oczy poniosą co kończy się tym, że śmignę asfaltem 80km po czym wracam przez pola i lasy albo jadę drogą a spodoba się ścieżka po kamieniach. Te oponki sprawdziły się i w błotach nad Wartą i po kamieniach i piachach na Jurze i w Borach Tucholskich i na dziurawych mazurskich drogach a na "maślanym asfalcie" nie są zbyt głośne. Zatem - jaki zamiennik dostępny w tym rozmiarze. nie chce ani węższych ani szerszych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Kup nowego Smart Sama 700x35 i poobcinaj boczne klocki, jakby miał nie wejść. Jak tak zrobiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gocu Napisano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Np. Maxxis Raze albo Specialized Trigger (gładsze) Kup nowego Smart Sama 700x35 i poobcinaj boczne klocki, jakby miał nie wejść. Jak tak zrobiłem. Nie weszły ci opony 35mm do przełajówki??? Miałem dwie przełajówki i 40mm wchodziło bez problemu w obu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Do Stevensa Vapora luzem wchodzi SS 40C. Mysle ze do Namura 35C wejdzie bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urg Napisano 16 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Czyli podajecie 35 lub więcej. Faktycznie jest spory wybór w tym rozmiarze. 33 to jakiś nietypowy rozmiar? Jak taki Smart Sam zachowuje się na asfalcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 ewntualnie sch. g-one Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 33 to jakiś nietypowy rozmiar? Jak najbardziej typowy, zgodny z UCI zdaje się, a 35 juz nie. Co do SS i asfaltu, to chyba bylo o tym na forum bardzo wiele razy.... niektorzy nawet wola od SemiSlickow :>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Smart Sam jest w najnowszej wersji HS476 jest genialny. Ściera się bardzo wolno, jest tani, ciśnie po asfalcie jak trzeba, jest lekki i w terenie pozwala na więcej niż np WTB Nano. Ja obecnie nie widzę jakiejkolwiek alternatywy dla tej opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.