Skocz do zawartości

[nitonakrętka] warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, poszukuję serwisu, warsztatu w Warszawie i okolicach, który byłby w stanie zamontować nitonakrętkę w ramie, poprzednia musiała zostać usunięta z ramy i teraz jest dziura. Od dłuższego czasu bezowocnie szukam serwisu. Ktoś coś wie, słyszał?

Napisano

Poszukaj na YT, da się to podobno zrobić za pomocą śruby i nakrętki. 

Napisano

Da się tylko jest jeszcze kwestia "doświadczenia" aby ją odpowiednio zacisnąć.

Niestety da się to zrobić źle a nitownica nitonakrętek załatwia to za nas / umożliwia próbę na sucho.

Jak się zaciśnie za bardzo wtedy może blokować się gwint a za słabo z czasem może doprowadzić do jej obluzowania.

Mam dostęp do nitownicy nitonakrętek jednak jest dość spory dystans nas dzielący więc nie pomogę :/.

Pozdrawiam  

Napisano

youtube przejżałem, ale te sposoby zostawię jak już nic nie będę mógł poradzić, patent parktoola wygląda obiecująco

• 2 tygodnie później...
Napisano

Co do patentu Park Tool`a  na nitonakrętki

Sprawdziłem, działa :D.

Zwykłą oś i najzwyklejszy zacisk JoyTech.

W zależności od grubości blachy w której nitujemy nakrętkę trzeba zrobić od 2 do 3 zaciśnięć zamykacza do osi.

Na zasadzie: nakręcamy nitonakrętkę do "oporu" >> wkładamy w otwór >> zaciskamy >> dokręcamy "do oporu" >> zaciskamy ...

Pozdrawiam 

• 7 miesięcy temu...
Napisano

Ja na szczęście nie miałem problemu, bo kiedyś jeszcze dawno temu kupiłem sobie nitownice pneumatyczne do nitonakrętek dzięki czemu zamontowanie takiej nitonakrętki jest szybkie i wygodne.

Nie są drogie możesz sobie poszukać w internecie, ale tak od siebie Ci podpowiem około 100zł i powinieneś już wyhaczyć "dobrą" nitownicę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...