piciu256 Napisano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Witam, jutro wyjeżdżam an 2 tygodnie z rodziną nad morze, zabieram ze sobą rower- typowy góral (można zobaczyć w profilu), interesują mnie raczej trochę ciekawsze tereny, chętnie się dowiem czy i gdzie są takie miejscówki(w sensie techniczne lub chociaż strome) ale jeśli za dużo wymagam to zadowolę się przyjemnymi trasami Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Rejony nadmorskie są raczej tylko pofałdowane . Z Dębek to najbliżej będziesz miał do Krokowej gdzie były (są) organizowane maratony MTB od Czesia Langa czyli dawna Skandia teraz po rebrandingu nie wiem jak to sie nazywa A tak to leć w las i szukaj ścieżek nadmorskie lasy sa piękne. Nad morzem możesz podszkolić technikę jazdy w piasku i po korzeniach . Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 14 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Bylem w zeszłym roku, ale jak w gdańsku na zjazdówkach jeżdżą to miałem nadzieję że jakieś większe pofałdowanie tam się znajdzie- tyko nie wiem gdzie szukać Moja okolica też jest tylko pofałdowana, a jednak zawody XC wielkopolski się tu odbywały jeszcze do niedawna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Tak okolice 3M rzeczywiście są bardziej pofałdowane sporo ludzi jeździ po terenach TPK ... W tym roku zaliczyłem Białogórę 2 lata temu Ostrowo, Dębki są gdzieś pomiędzy i siłą rzeczy o nie zahaczałem. Jest jeszcze coś takiego jak wąwozy w okolicy klifu w Jastrzębiej Górze / Rozewia ... dobrze je wspominam . Na kilometrowe podjazdy w terenie i długie epickie single w dół nie ma się co nastawiać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 14 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 A no kurcze zapomniałem o tych wąwozach... Swego czasu często tam bywałem, ale wtedy jeszcze mnie rowerowanie nie kręciło. Dzięki za sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 Północne tereny słabo znam ale można czegoś poszukać na górkach koło Żarnowca (podjazd pod zbiornik obowiązkowy) i Bożego Pola. Jak dopuszczasz dojazd samochodem/pociągiem, to możesz zrobić szlaki: -czerwony Sopot Kamienny Potok - Wejherowo, od strony Sopotu więcej górek, za Bieszkowicami łagodniej ale piach utrudnia jazdę, mija się kilka całkiem malowniczych jezior, Nowy Dwór Wejherowski - Wyspowo można zrobić rowerowym ale za jeziorem koniecznie wrócić na czerwony. -czarny Gdynia - Wejherowo, słabo go pamiętam ale swoje momenty ma -żółty Gdańsk - Gdynia, kiedyś nazywał się Wzgórz Trójmiejskich, a obecnie po prostu Trójmiejski -zielony (Skarszewski) na odcinku Gdańsk Kiełpinek (można dojechać PKM o ile wpuszczą z rowerem (w tygodniu nie powinno być problemu)) - Sopot Kamienny Potok, chyba najbardziej stromy szlak w TPK, jak się nieco zboczy ze szlaku to można dodać dwie lokalne trasy "enduro": --jak tu dojedziesz http://osmapa.pl/#lat=54.40280&lon=18.54801&z=18&m=os to odbijasz w lewo na Szwedką Groblę i jedziesz nią (w lewo pod górę) aż do skrzyżowania z asfaltem http://osmapa.pl/#lat=54.38610&lon=18.53408&z=18&m=os tam w prawo na niebieski aż do asfaltu ul. Bytowskiej --kończąc niebieski na asfalcie zjeżdżasz trochę i odbijasz w lewo obok Oliwskiego Dworu http://osmapa.pl/#lat=54.40529&lon=18.53726&z=17&m=os tam kawałeczek pod górkę brukiem, żeby nie było za prosto to zaczynasz wspinaczkę lewą krawędzią doliny (fajna kręta droga, jedna z moich ulubionych) http://osmapa.pl/#lat=54.4021&lon=18.5219&z=16&m=os przecinasz czarny szlak i dalej zawijasami aż trafisz na żółty, którym potem jedziesz do Wzniesienia Marii, tam wjeżdżasz na ścieżkę na prawo od czarnego szlaku, zależy jak pojedziesz końcówkę (prosto lub w prawo po ostrym zjeździe) to lądujesz na znanej już drodze od Oliwskiego Dworu lub na łące w dolinie. Potem wracasz na asfalt, Kościerską do Spacerowej i ścieżką naprzeciwko Zajazdu pod Oliwką https://www.google.pl/maps/@54.4105134,18.5504124,3a,75y,323.55h,77.73t/data=!3m6!1e1!3m4!1skkst3r3Xn4uAL4OlVobWRw!2e0!7i13312!8i6656 wspinasz się ścieżką na Pachołek (szlakami nie ma sensu, bo po schodach), z niego kontynuujesz zielonym do Sopotu. Jak masz siłę, to dalej czerwonym do Wejherowa Trochę sugeruję kierunek jazdy ale to z przyzwyczajenia. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby przejechać szlaki w odwrotnym kierunku (no poza tymi "enduro"). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 28 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Dzięki za sugestie, jezioro było fajną przejażdżką a z trójmiasta nie skorzystałem- może kiedy indziej Chyba nie powinienem tego pisać ale.... Ja się najlepiej bawiłem na "przybrzeżnym pasie technicznym"- wszystko przysypane igłami, trochę techniczne, czasem stromo... co prawda trasy bardzo krótkie bo najdłuższa miała 400m, do tego przewyższenie żadne ale było całkiem spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.