Skocz do zawartości

[3500 zł] MTB 29er lub 27,5"

Adrid

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie, szukam nowego rowerku w zamian za moją aktualną Meride. Trochę przejechała km, mi się trochę urosło i jazda to już nie ta sama przyjemność, brakuje przełożeń, ręce bolą od wyprostu, więc proszę o pomoc :D

Napisano

W tym temacie zapomniałeś napisać o jaką Meridę chodzi.....

A pozostałe twoje tematy "zniknęły".... A ja się tak rozpisałem tylko po to żeby dostać komunikat "temat nie istnieje"  :verymad:

W skrócie napisałem że Author słabszy widelec niż pozostałe 2, ja bym wziął 27,5 i do niego drugi komplet kół 28" z oponami 1,75 na długie wyprawy (do roweru 26" wchodzą z zapasem 2mm więc do 27,5 byłyby akurat) a Kross ma główkę bez tapera więc jeśli kiedyś byś chciał widelec wymienić to będzie to znacznie utrudnione, oraz utrudnia to ew. późniejszą sprzedaż roweru.

No i Merida wygląda fajniej ;)

Napisano

Ale po co zaśmiecasz forum tyloma tematami? Szczególnie ze na dobrą sprawę odpowiedź już dostałeś.

Te rowery się praktycznie niczym nie różnią, poza gorszym widelcem w Authorze

Napisano

Znam odpowiedź w kwesti rowerów 27,5", warto by znać jeszcze sprawę w kwestii 29er. Jestem osobą która lubi usłyszeć opinię z wielu źródeł, a może znajdzie się ktoś kto miał podobny dylemat i podzieli się swoimi wrażeniami. A przynajmniej moderator będzie miał pracę :D usuwanie tematów które zostaną zamknięte i po drugie, po to takie fora są żeby usłyszeć wiele opinii od wielu ludzi. Sam jeżdżę dużo i akurat znam się tylko na moim rowerze, zrobię w nim wszystko więc na jego temat mogę się rozpisać, a już inne modele nie mój temat więc szukam pomocy :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...