Wojtek_Trek Napisano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Właśnie przeglądam szosowe modele Giant na rok 2018 i trafiłem na coś nowego. Szosowe hamulce hydrauliczno-mechaniczne. Wiem że Giant montuje je w modelach defy advanced 3 (2018) i defy advanced 2 (2018). Może w czymś jeszcze, nie wiem. Swoją drogą całkiem ciekawa propozycja na upgrade mechanicznych hamulców tarczowych. Ciekawe jak wypada waga takiego zestawu w porównaniu do klamkomanetki z wbudowanym już tłoczkiem hydraulicznego hamulca. To nowe rozwiązanie na pewno o wiele ułatwia serwis. No i klamkomanetka która obsługuję same linki jest tańsza. https://www.giant-bicycles.com/gb/conduct-hydraulic-disc-brake-upgrade-kit-flat-mount-version https://www.giant-bicycles.com/global/showcase/conduct Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Rozwiązanie znane, tylko tutaj wykonane bardziej schludnie- zintegrowane w mostku. Wydaje mi się że jak ktoś się w takie coś bawi to waga nie ma jakiegoś ogromnego znaczenia, bo by dopłacił do opcji droższej tj. hydrauliczne klamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukikiziu Napisano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Cena detaliczna tego cuda bedzie 899 złotych. Giant na 2018 założył Conducta do Defy Advanced 3, Defy Advanced 2, TCR Advanced 2 Disc, CONTEND SL 1 DISC, CONTEND SL 2 DISC, chyba to wszystkie. Osobiście miałem brać TCRa Advanced 2 Disc, ale jak zobaczyłem że jest tam Conduct to chyba zrezygnuję i wezmę na zwykłych hamulcach obręczowych. Pozdr, zuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek_Trek Napisano 13 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Dokładnie - mnie też takie wynalazki zniechęcają. No to pozostaje ewentualne polowanie na modele gianta z 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Cena nie 899zl tylko 649zł. Listę wszystkich sprzętów postaram się podać jutro. A wygląda to tak Aaa i w zestawie dostajemy tarcze 140mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukikiziu Napisano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Kurde, cos mi sie faktycznie pomyliło z tym 899. Za 649 chyba jest zestaw z tarcza 140 a ten zestaw z tarcza 160 jest droższy. Sprawdze jutro dokładniej Pozdr, zuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogut Napisano 4 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Chciałbym trochę odkurzyć temat, bo przymierzam się Defy Advanced 2, w którym to cudo jest zamontowane. Chodzi mi o opinie użytkowników, czy ktoś już na tym jeździł, jakie wrażenia itd. Z góry dziękuję za wszystkie konkretne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Odświeżam temat - bo również jestem ciekaw opinii na temat tego wynalazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 2 Marca 2019 Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Szukam instrukcji odpowietrzania hamulców giant conduct, czy ktoś trafił na odpowiedni temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gello1 Napisano 10 Października 2019 Udostępnij Napisano 10 Października 2019 WItam, ja mam pytanie jaki zestaw do odpowietrzania zastosować. Typowy od Shimano/Sram jest niekompatybilny inne gwinty. Co do instrukcji odpowietrzania to daje poniżej. giant conduct brakes bleeding.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 10 Października 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Października 2019 Taki: https://www.centrumrowerowe.pl/zestaw-do-odpowietrzania-hamulcow-4yourbike-uniwersalny-pd13448/ w specyfikacji jest Giant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 10 Października 2019 Udostępnij Napisano 10 Października 2019 Znalazłem informacje że conduct jest robiony przez Tektro. Zestawu używałem do odpowietrzania Tektro. Jeszcze sprawdzę w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 10 Października 2019 Udostępnij Napisano 10 Października 2019 Sprawdź, sam chętnie się dowiem. Bo zestaw Tektro czasem by się przydał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gello1 Napisano 10 Października 2019 Udostępnij Napisano 10 Października 2019 Też chętnie się dowiem czy sam zestaw do tektro wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 10 Października 2019 Udostępnij Napisano 10 Października 2019 Nie wiem jakie kolega ma zaciski, nie wiem czy zciski PM/FM się różnią. Ja używałem tego zestawu. https://allegro.pl/oferta/zestaw-do-odpowietrzania-magura-tektro-full-8376534306 Gwinty pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi