Marcin44 Napisano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Jestem osobą wysoką ale szczupłą przez co dobranie dobrych spodenek na szelkach jest bardzo trudne. Małe rozmiary mają krótkie szelki i cisną w uda, natomiast duże rozmiary są szerokie w biodrach. Ostatnio zamówiłem z 10 par spodenek i znalazłem jedne idealne. Spodenki to model Rogelli PORRENA Mają fajne szerokie nogawki i szelki które nie cisną. Fajnym atutem też są wstawki z siateczki z boków spodenek. Jednak nie wszystko jest idealne. Wkładka w spodenkach to model HP05 Kości kulszowe układają mi się na wąskim odcinku i to na skraju wkładek żelowych widać to na zdjęciu poniżej. Przez co jest strasznie nie wygodnie.Zapewne kości powinny się układać na samym środku górnej wkładki. Pytałem się w sklepie Rogelli to powiedzieli że ta sama jest wkładka w rozmiarze S oraz 3XL. Nie ma różnych wkładek zależnych od rozmiaru spodenek. Ciekawe jak u innych producentów czy wkładki się zmieniają ? Postanowiłem że te spodenki Porrena sobie zostawię aby nie szukać znowu innych tylko zmienią wkładką na jakąś płaską np. tego typu:Czy ktoś już przeszywał wkładki rowerowe w spodenkach ? Macie jakieś znane firmy które podejmują się takich zabiegów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Mam ten sam problem że moje kości opierają się lub są poza właściwym miejscem na wkładce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin44 Napisano 13 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 U mnie z 7cm wkładki powyżej w ogóle nie styka się z siodełkiem. Wisi sobie na dole pleców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mattm Napisano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Jak jest z oddychalnością tej wkładki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin44 Napisano 16 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Jest to żelowa wkładka więc oddychalność jest słaba za to wygoda duża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Raczej Ci tego nikt ładnie nie zrobi, a jak juz to skasuje jak za.... To musialby robic ktos kto ma wprawe i wie jak powinno byc wszyste... Na moim pryzkladzie, mialem do wymiany sciagacze w nogawkach krotkich spodenek briko, dostalem namiar na złote rece szwaczki rodem z Vietnamu, brzmialo super.... wszyla mi nowe sciagacze ale jest to dalekie od tego co zrobił producent. Razi w gały. leza w szafie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin44 Napisano 17 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Dlatego będę musiał sprzedaż te spodenki Rogelli. Szkoda je psuć lepiej faktycznie zlecić firmie uszycie spodenek tylko cena wtedy to zapewne z 300zł minimum za taką jedną parę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulsen Napisano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Poszukaj w necie, bo kilka firm, większość dostępna niestety tylko wysyłkowo, produkuje modele z dłuższymi szelkami o ile pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin44 Napisano 26 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Stare spodenki przerobiłem gdzie na długość były dobre ale w uda cisnęły. Wyciąłem ciasną gumę i mam samą lycrę na nogawkach Dobrze że ich nie sprzedałem za 39zł. Chwała że nikt wtedy nie zalicytował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.