robcik76 Napisano 5 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2020 Teraz, SoloTM napisał: Neco na stalowych miskach byłby lepszy. ( głównie przez te miski ) Z reguły po montażu suportu za niedługi czas trzeba lewą miskę dokręcić ( a czasem i w przyszłości później ) i ze stalową zdecydowanie łatwiej to zrobić. Nie odkształca się, można to zrobić mocniej. itp. Aha czyli po jakims czasie użytkowania trzeba bedzie lewą strone dokrecic czyli sciagnac lewa korbe dociagnac i założyc na nowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 5 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2020 Tak. Objaw to cykanie podczas jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcik76 Napisano 5 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2020 A mam jeszcze jedno pytanko odnosnie tej przerzutki poniewaz przedtem mialem zalozoną taka z mocowaniem górnym nad obrecza a teraz przez nieuwage zakupilem taka która byla na zdjeciu czyli z dolnym czy to nie bedzie w czym kolwiek przeszkadzac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 5 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2020 W tym przypadku nie będzie problemu. Jeszcze kwestia średnicy ramy w miejscu mocowania. Ta jest na 31,8 / 34,9 mm. Jak masz 28,6 mm to będzie trzeba kombinowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcik76 Napisano 5 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2020 Rama ma 28.6 a z aukcji tez takowa kupiłem takze mysle ze bedzie ok.bardzo dziekuje koledze za pomoc .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefjozaaa Napisano 5 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2020 Czy korba SHIMANO FC-MT300 wejdzie pod suport SHIMANO SM-BB52? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 5 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2020 tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
de_Villars Napisano 5 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2020 Zamierzam do mojej szosy, która jest na Tiagrze, ale ma pozagrupową korbę, wstawić korbę 105 (bo lżejsza i ładniejsza niż ta od Tiagry;)) Z tego co się orientuję, nie powinno być problemu z kompatybilnością z resztą napędu który pozostaje 10-rzędowy, ale chciałbym to jeszcze potwierdzić. Może ktoś testował taką kombinację? Chętnie poznam wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 5 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2020 Nie będziesz miał z tym żadnych problemów, możesz śmiało brać 105. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefjozaaa Napisano 6 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2020 Witam, mam pytanie jak mam wsadzić zębatke owalną gdy jest ona za duża na moją korbe, czy trzeba kupić nową zębatkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 6 Lipca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lipca 2020 Zębatka ma pasować do rozstawu śrub korby i ma mieć tyle zębów ile chcesz i na ile pozwala rama. Poza tym jak chcesz zamontować za dużą zębatkę, zmniejszyć przecież jej się nie da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 7 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2020 Czy przerzutka Deore M592 Shadow obsłuży kasetę 12-36 z korbą 44/32/22? W tej chwili mam 11-34. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 7 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2020 Obsłuży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 8 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2020 To elegancko. Podziękował . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirfak Napisano 13 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2020 Składam pierwszy rower na ramie ACCENT PEAK 2020 boost, piasta dt350 micro spline centerlock, suport shimano xt bb-mt800 bsa (68 mm - czyli użyłem 3 podkładek). Przyszła pora na wybór napędu i chciałem Was zapytać, czy poniższe będzie w 100 % działać: 1. korba FC-M8100-1 2. kaseta cs-m8100-12 3. Przerzutka RD-M8100-SGS? Jaka jest różnica między łańcuchem deore, deore xt, slx.? Czy warto dopłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba79 Napisano 17 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2020 (edytowane) Cześć, Zastanawiam się nad zmianą gravela na nowszy, z napędem GRX. Chciałbym mieć jednak korbę 48/31T, a nie jak w większości 46. I teraz pytanie, czy da się zmienić korbę w rowerach z grupą GRX 400? Czy wystarczy wymienić przednią przerzutkę i korbę i będzie to działało poprawnie z manetkami i tylną przerzutką od 400? Niby według producenta łączą się wyłącznie grupy 600 i 800, ale może jest szansa żeby to działało poprawnie? Edytowane 17 Lipca 2020 przez kuba79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syrobb Napisano 18 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2020 Cześć, Mam napęd 2x11 XT M8000. Korba 36x26 chciałbym się upewnić czy mogę zamiast tarczy 36T XT M8000, wrzucić tarczę SLX M7000? Mocowanie śrub mają takie samo [96mm] ale czy jeszcze na coś trzeba zwrócić uwagę? z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 18 Lipca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lipca 2020 Powinna pasować tarcza z M7000 do M8000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 19 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 (edytowane) Powinna pasować, jeszcze kwestia offsetu. Edytowane 19 Lipca 2020 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabol Napisano 22 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2020 Hej, jakie zębatki poza dramatycznie drogimi Truvativa pasują do korby SRAM S1250 36-22? Napęd 2x10, rozstaw 104 BCD, szukam dużej tarczy. Czy podejdzie coś takiego?https://www.centrumrowerowe.pl/tarcza-mechanizmu-korbowego-shimano-deore-fc-m617-pd3239/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 22 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2020 (edytowane) A masz rozstaw 104??? Jeśli tak to podejdzie. Ewentualnie zobacz jak sa wycięcia pod zębatka ktora chcesz wymienić ewentualnie wstaw jej zdjęcie dla pewności. Edytowane 22 Lipca 2020 przez Thomass13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabol Napisano 23 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2020 @Thomass13 Tak, mam ten rozstaw. Na Allegro są też liczne tanie koronki na 9 biegów dostępne, myślisz że robi to dużą różnicę? Zebatka oryginalnie wyglada tak: Ta Shimano z poprzedniego linku wydaje się mieć podobne mocowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
munioman Napisano 28 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Witam, Do decathlonowej szosy Triban 500 (już nie produkowana, taka tylko z węglowym widelcem: https://katalog.bikeworld.pl/2016/web/produkt/rowery/szosowe/b_twin/49018/triban_500 ) chciałbym zamontować kasetę z szerszym zakresem przełożeń - planuję wycieczkę po górach a już przy niższych pagórkach brakuje czasem pary jadąc z sakwami. Czy ma ktoś z szanownych forumowiczów doświadczenie z tą przerzutką microshifta i wie ile maksymalnie ząbków będzie mogło mieć największe koło? Marzy mi się 34z chociaż wątpie że obsłuży, jeśli nie to może chociaż 32z? Kupować wtedy dłuższy łańcuch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 28 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Nie znam tej przerzutki , ale swego czasu miałem szosową Sorę pożenioną z kasetą 12-36 i śmigało. W sumie to śmiga do tej pory. Próbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 28 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 https://pl.aliexpress.com/item/32865564449.html Kaseta 11-34 wg. Shimano. Bez problemu. 22 dolary z przesyłką w ok. 14-18 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi