leejoonidas Napisano 15 Marca Napisano 15 Marca (edytowane) Przy kasecie 11-36 pisze też że pasuje pod bębenek 11speed road. No widzisz przy kasecie 11-34 również jest taka info. Czyli dla obu wystarczy stary bębenek 11speed road HG L 11 speed road. Przepraszam za moje niedopatrzenie. Edytowane 15 Marca przez leejoonidas Cytuj
RabbitHood Napisano 15 Marca Napisano 15 Marca (edytowane) Możemy tak cały wieczór więc zakończę to: jesteś wyisty, zawsze masz rację i wygrałeś 100 internetowych punktów. Edytowane 15 Marca przez RabbitHood Cytuj
Zenonski58 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Przyszedł czas na zmianę napędu i jako że jestem laikiem chciałbym zapytać czy te części będą do siebie pasować a więc: Korba: Korba Shimano FC-M361 42X32X22T 175mm Kaseta: Kaseta Shimano 8rz 11-34 CS-HG41 Acera Łańcuch: kmc x8 Przerzutka tył: Przerzutka Tylna SHIMANO RD-M360 SGS ACERA 7/8 rzędów (może dopłacić i wstawić coś lepszego?) Przednią zostawię tą samą (Shimano Altus FD-M371) chociaż jest wieczny problem z obcieraniem na 3 z przodu), napęd mam 3x8, celuję w podobne części, jednak póki co w rowerze mam kasetę cs-hg31 i korbę Prowheel Burner-301P, 42/32/22T, bębenek i suport będę mierzył jak wykręcę. ciężko się dowiedzieć co za piasty są w tym rowerze giant mówi Giant Tracker Sport, QR i tyle... Z góry dzięki za pomoc, może ktoś obczai ten budżetowy napęd Cytuj
grissley Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Panowie - kompatybilność napędów x9 i x10. Konkretnie - 10x z tyłu, a z przodu korba dedykowana do 3x9. Internety twierdzą, że pracuje to bez problemu, ale jaka będzie lepsza przerzutka: dedykowana do x9, czy taka do x10? Ta do x10 ma węższy wózek.. No i jeśli uważacie, że przerzutka do x9 sprawdzi się lepiej, to pytanie dodatkowe - przednie przerzutki Acera, Altus, TY - czy one czymkolwiek istotnym się różnią? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi