Petitek Napisano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 Witam, mam dylemat który rower kupić: Vellberg eksplorer za 1499zł, ktory ma: - przerzutki alivio - korbę Shimano - zwykłe hamulce Czy może Merida za 1699zł która ma: - przerzutki Altus - korbę Shimano - hamulce hydrauliczne Moim zdaniem rowery te mają, równe parametry gdyż Vellberg ma lepsze przerzutki ale gorsze hamulce, a Merida gorsze przerzutki ale lepsze hamulce i dlatego mam ten dylemat. Proszę doradźcie coś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2017 Podaj linki do wybranych modeli wówczas będzie można coś doradzić , wybierać tylko na podstawie przerzutek i typu hamulców to nie najlepszy pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karot Napisano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2017 Pod warunkiem, że rozmawiamy o nowym sprzęcie. Jeśli w tych pieniądzach zdołali włożyć hamulce hydrauliczne do meridy <szok>, to pytanie co z niej wyjeli o.O Alivio jest wyższą grupą osprzętową :-) W takim przedziale cenowym, na wstępie bym odrzucił pomysł hamulców tarczowych machanicznych, jak i hydrauliczny. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi