Petitek Napisano 11 Sierpnia 2017 Napisano 11 Sierpnia 2017 Witam, mam dylemat który rower kupić: Vellberg eksplorer za 1499zł, ktory ma: - przerzutki alivio - korbę Shimano - zwykłe hamulce Czy może Merida za 1699zł która ma: - przerzutki Altus - korbę Shimano - hamulce hydrauliczne Moim zdaniem rowery te mają, równe parametry gdyż Vellberg ma lepsze przerzutki ale gorsze hamulce, a Merida gorsze przerzutki ale lepsze hamulce i dlatego mam ten dylemat. Proszę doradźcie coś! Cytuj
gtb Napisano 12 Sierpnia 2017 Napisano 12 Sierpnia 2017 Podaj linki do wybranych modeli wówczas będzie można coś doradzić , wybierać tylko na podstawie przerzutek i typu hamulców to nie najlepszy pomysł. Cytuj
Karot Napisano 12 Sierpnia 2017 Napisano 12 Sierpnia 2017 Pod warunkiem, że rozmawiamy o nowym sprzęcie. Jeśli w tych pieniądzach zdołali włożyć hamulce hydrauliczne do meridy <szok>, to pytanie co z niej wyjeli o.O Alivio jest wyższą grupą osprzętową :-) W takim przedziale cenowym, na wstępie bym odrzucił pomysł hamulców tarczowych machanicznych, jak i hydrauliczny. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi