Rowerek1 Napisano 11 Sierpnia 2017 Napisano 11 Sierpnia 2017 Witam, waham się między Sram 406 Disc 6 śrub 32H a Novatec D042SB, tylko Novatec bardzo głośno chodzi. Jeśli różnica między nimi jest niewielka, to wybiorę tę, która chodzi ciszej.
Imar Napisano 11 Sierpnia 2017 Napisano 11 Sierpnia 2017 Weź Novateca. Oddaj piastę do serwisu żeby nałożyli więcej smaru na zapadki. Piasta będzie cicha. Smar musi być przeznaczony do zapadek. Osobiście używam Shimano freehub grease.
Rowerek1 Napisano 11 Sierpnia 2017 Autor Napisano 11 Sierpnia 2017 Nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy, dlatego uściślę - chodzi mi o to "tykanie" jak się wolno jedzie bez pedałowania - w Novatecu jest głośne. Jeśli o tym myślałeś i smarowanie ją wyciszy, to ok.
Imar Napisano 11 Sierpnia 2017 Napisano 11 Sierpnia 2017 Tak wyciszy. Może nie będzie aż tak cicha jak Sram, ale Novatec to pancerne rozwiązanie. W serwisie też nie sprawia problemu. Generalnie znacznie lepsze rozwiązanie.
lucass3 Napisano 11 Sierpnia 2017 Napisano 11 Sierpnia 2017 Odradzam tego Srama. Mam go rowerze i nie polecam, tez będę musiał zmienić na coś innego. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.