Hrot Napisano 8 Sierpnia 2017 Napisano 8 Sierpnia 2017 Witam, rozglądam się za kompletem kół 26" do 400/500zł. Piasty myślałem żeby były Novatec, z tyłu pod kasetę 8 rzędową (fajnie gdyby była z zapadkami ratchet, pod hamulce tarczowe z mocowaniem na 6 śrub. Z obręczami jest tak, że niestety potrzebuje z tyłu mieć pod v-brake a z przodu pod tarcze - moja rama nie posiada możliwości zamontowania hamulca tarczowego. Jeżdżę takie XC można powiedzieć i również sporo po mieście, waga nie ma dużego znaczenia dla mnie. Opony będą o szerokości 2.0 lub więcej. Co do szprych to chyba nie ma co wydziwiać w tej cenie i wziąć jakieś podstawowe. Budżet wstępny to te ok. 400zł, raczej wolałbym aby był on mniejszy niż większy, ale chętnie wysłucham propozycji i porad. Pozdrawiam
cervandes Napisano 9 Sierpnia 2017 Napisano 9 Sierpnia 2017 Komplet za 500pln, na Novatecu to się jeszcze da ogarnąć, ale z Ratchetem??To Novatec ma cokolwiek z ratchetem?
Hrot Napisano 9 Sierpnia 2017 Autor Napisano 9 Sierpnia 2017 Coś pomieszałem z tym ratchet, to chyba mają piasty dt. Jestem dość niezorientowany jeśli chodzi o te wszystkie części. A powiedzmy za te 500zł jakby wyglądał komplet kół?
przemogg Napisano 14 Sierpnia 2017 Napisano 14 Sierpnia 2017 za 540zl masz u dawida z forum komplet na obręczach DT 533d i piastach NT 041/042, trwały i łatwy w serwisie, wystarczy na lata, raz kupiłem używane kółka z Allegro i nigdy więcej pseudo oszczedności
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.