Gawel76 Napisano 8 Sierpnia 2017 Napisano 8 Sierpnia 2017 Zaczęły mnie denerwować luzy wentyla w obręczy.Dokręcanie kontry nic nie dawało,więc postanowiłem sprawdzić w czym problem i oto co odkryłem Czy te dziury nie są przygotowane pod zawór Schradera a ktoś pomysłowy dał dętki z zaworem Presta ?
WaGiant Napisano 8 Sierpnia 2017 Napisano 8 Sierpnia 2017 Na to wygląda . Ale spoko , w kołach ,,posezonowych " też stosuję taką kombinację ( żeby nie kupować różnych dętek ) i nic złego się nie dzieje .
kipcior Napisano 8 Sierpnia 2017 Napisano 8 Sierpnia 2017 chyba to Ci potrzebne:http://allegro.pl/adapter-reduktor-obreczy-schrader-na-presta-i6823762508.html
Gość Napisano 8 Sierpnia 2017 Napisano 8 Sierpnia 2017 Ja jeździłem chyba sezon lub dwa w takiej kombinacji. W dużej ilości dętek nakrętka ma dwie "strony": jedna dostosowana do obręczy pod Presta a druga pod AV która ma kołnierz centrujący wentyl w obręczy.
Imar Napisano 8 Sierpnia 2017 Napisano 8 Sierpnia 2017 Mavic dawał do obręczy reduktor. Dobra sprawa.
Gawel76 Napisano 8 Sierpnia 2017 Autor Napisano 8 Sierpnia 2017 Rower kupiony w sklepie.Widocznie Unibike ma za dużo w zapasie dętek z zaworem Presta.Bardziej się wkurzyłem bo miałem dwie dętki AV w tym rozmiarze i oddałem je za darmo i kupiłem dętkę SV Kontra ma dwie strony takie same,podłożyłem maleńkie oringi i jest dobrze
Gość Napisano 8 Sierpnia 2017 Napisano 8 Sierpnia 2017 Ale to przecież nie ma znaczenia, w niczym to nie przeszkadza. Zresztą jeżeli jeździsz na "zwykłych" dętkach to koszt jest tak wysoki że gdyby mnie to denerwowało to bym poszedł i kupił nowe. Żeby nie być gołosłownym: Na nakrętce widać kołnierz który stabilizuje wentyl w obręczy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.