DanielKot Napisano 8 Sierpnia 2017 Napisano 8 Sierpnia 2017 Witajcie! Temat pewnie wałkowany był już kilka razy, ale niestety nie znalazłem odpowiedniego przedziału cenowego, dlatego proszę o pomoc. Obecnie jeżdżę dosyć zużytą Meridą Kalahari 580, na kołach 26 i ramie 24 cale. Z racji tego, że planuję dłuższą wyprawę chciałbym zmienić obecny rower na lepszy model. Myślałem o jakimś trekkingu, albo crossie, do którego mógłbym doczepić błotniki i bagażnik i ruszyć w trasę - do pokonania mam około 3500 km. W obecnym rowerze mam 3 przerzutki z przodu i siedem z tyłu, co finalnie jest czasem trochę mało(nie wiem czy to kwestia problemu z moim rowerem czy przydałaby się większa liczba przerzutek).Jeśli chodzi o budżet to mam do wydania około 2000 PLN. Dodam, że mam 194cm wzrostu, a moja obecna waga to 87kg.Będę wdzięczny za każdą poradę.
mataman Napisano 8 Sierpnia 2017 Napisano 8 Sierpnia 2017 W tej cenie masz Kands, Lazaro, Unibike i temu podobne marki. Różnią się właściwie tylko malowaniem i każdy spełnienia twoje wymagania.
Pablo59 Napisano 8 Sierpnia 2017 Napisano 8 Sierpnia 2017 masz jedną przerzutkę z przodu i jedną z tyłu - łącznie , jak nietrudno zgadnąć , dwie przerzutki . Czy cross czy trekking- to decyzja do podjęcia, bo zazwyczaj nie do końca ich ramy są identyczne. Nie każdego crossa bez problemów daje się "utrekkingowić" . No i na taki wzrost to wyroby transroweru które podał wyżej kolega to nie do końca będzie to , bo kończą się na ramie 21" , a unibike to już wyższa półka cenowa (choć nie sprzętowa) .
clavdivs Napisano 8 Sierpnia 2017 Napisano 8 Sierpnia 2017 . Z racji tego, że planuję dłuższą wyprawę ...... i ruszyć w trasę - do pokonania mam około 3500 km. , Uuuuuu........... na takiej trasie zdarzyć się może wszystko. Budżet 2000 jest moim zdaniem skromny. To już raczej nie może być rower przypadkowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.