koba33 Napisano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 W dniach 10-23.08.2017 wybieram się w Świętokrzyskie pojeździć na rowerku. Zaplanowałem sobie trasę tzw "Szlak architektury obronnej" start w Końskie mapka poniżej: Kielce Architektura obronna | Bikemap - Your bike routes Wyruszam w zależności od pogody 10-13.08.2017. Jeżdżę na rowerze trekingowym, odcinki dzienne dostosuję się, ale nie więcej niż 100km. Cel "wyprawy" relaks, zwiedzanie, a nie bicie rekordów. Jestem otwarty również na inne propozycje, czekam ona oferty. Ze względu na krótki termin do wyjazdu, podaję swój nr tel 603 057 688 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goncian Napisano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2017 W kilku miejscach proponuję Ci małe korekty trasy. Nie pchaj się na główna drogę z Kielc do węzła Chęciny - z Czerwonej Góry skręć w Sitkówka i od strony Zelejowej dojedź sobie spokojnie do Chęcin. Można zawadzić o Raków. Proponowałbym urokliwą i widokową trasę z Rembowa do Bardo, Czyżowa, Sędka, Sadkowa i zjazd Zbelutką do doliny rzeki Łagowica, dalej do Iwaniska. Warto zaliczyć Nową Słupię. W Kielcach z ul. Witosa skręć w uliczkę Piaski nad Rzeką - dojedziesz do zalewu i ścieżką rowerową wzdłuż tego zalewu i rzeki Silnicy dotrzesz do centrum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koba33 Napisano 7 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2017 Dziękuję za uwagi. Nieco skorygowałem trasę, ale niestety nie znajduję tych miejscowości o których pisze "goncian". Jeżeli masz ochotę to możesz poprowadzić jako przewodnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi