koba33 Napisano 6 Sierpnia 2017 Napisano 6 Sierpnia 2017 W dniach 10-23.08.2017 wybieram się w Świętokrzyskie pojeździć na rowerku. Zaplanowałem sobie trasę tzw "Szlak architektury obronnej" start w Końskie mapka poniżej: Kielce Architektura obronna | Bikemap - Your bike routes Wyruszam w zależności od pogody 10-13.08.2017. Jeżdżę na rowerze trekingowym, odcinki dzienne dostosuję się, ale nie więcej niż 100km. Cel "wyprawy" relaks, zwiedzanie, a nie bicie rekordów. Jestem otwarty również na inne propozycje, czekam ona oferty. Ze względu na krótki termin do wyjazdu, podaję swój nr tel 603 057 688 Cytuj
goncian Napisano 7 Sierpnia 2017 Napisano 7 Sierpnia 2017 W kilku miejscach proponuję Ci małe korekty trasy. Nie pchaj się na główna drogę z Kielc do węzła Chęciny - z Czerwonej Góry skręć w Sitkówka i od strony Zelejowej dojedź sobie spokojnie do Chęcin. Można zawadzić o Raków. Proponowałbym urokliwą i widokową trasę z Rembowa do Bardo, Czyżowa, Sędka, Sadkowa i zjazd Zbelutką do doliny rzeki Łagowica, dalej do Iwaniska. Warto zaliczyć Nową Słupię. W Kielcach z ul. Witosa skręć w uliczkę Piaski nad Rzeką - dojedziesz do zalewu i ścieżką rowerową wzdłuż tego zalewu i rzeki Silnicy dotrzesz do centrum. Cytuj
koba33 Napisano 7 Sierpnia 2017 Autor Napisano 7 Sierpnia 2017 Dziękuję za uwagi. Nieco skorygowałem trasę, ale niestety nie znajduję tych miejscowości o których pisze "goncian". Jeżeli masz ochotę to możesz poprowadzić jako przewodnik Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi