Skocz do zawartości

[mostek] dartmoor trail

adeki10

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mostek za stówę do roweru za 8 stów?

Trzeba najpierw zmierzyć rurę sterową i średnicę montażową kierownicy w tym rowerze. Warto też zwrócić uwagę czy nie wystąpi różnica w wysokości mostka - mogą być konieczne dodatkowe podkładki pod mostek.

Napisano

Ale chcesz zmienić mostek tylko ze względów wizualnych? Krótszy mostek sprawi że zmieni się nieco zarówno pozycja na rowerze jak i jego prowadzenie. 20mm może wydaje się niewiele ale potrafi zrobić różnicę. 

No i jak wspomniał poprzednik wysokość również jest ważna, tak żeby ewentualnie dokupić podkładki na sterówkę razem z nowym mostkiem. 

Napisano

zmieniam mostek bo mój jest porysowany ,i ten rower ma już troche inne części niż standardowy b twin .kierownice tez chce wymienic

Napisano

Najpierw poczytaj do czego prowadzi zmiana mostka bo pytanie czy będzie wizualnie pasował jest nieco śmieszne...

Przejście z 110 na 70 bez wiedzy co się stanie może dać trochę nieoczekiwane efekty. Zresztą powiedzmy że ten rower jest nastawiony na MTB/ XC ( z mocnym przymknięciem oka), więc jaki jest sens pakowania mostka przeznaczonego do Enduro czy Ścieżkowca?

Napisano

To może zacznijmy od tego co chcesz osiągnąć zmianą mostka. Bo jeżeli tylko kwestia wizualna to kup o takich samych parametrach co masz aktualnie.

Napisano

Napiszę to jeszcze raz: wygląd wyglądem, wybierz co Ci się podoba. Natomiast nikt za Ciebie nie zdecyduje jaką długość i kąt potrzebujesz bo to jest indywidualna sprawa. Rower dość mocno zmieni swoje zachowanie, Twoja pozycja także się zmieni, może na plus a może na minus. 

O solidność się nie martw, siedzę już trochę czasu na tym forum, jestem stałym bywalcem serwisu i jeszcze nigdy nie widziałem i nie słyszałem żeby ktoś rozwalił mostek. Wyjątkiem jest za mocne dokręcenie śrub, ale tutaj akurat klasa mostka nie ma znaczenia.

Nie wybieraj tak istotnej części jak mostek kategoriami wyglądu bo nie tędy droga. Określ parametry i wtedy sobie szukaj co Ci pasuje.

Zresztą skąd mamy wiedzieć co Ci się podoba? Ja mam Accent Seventeen i mi się podoba co wcale nie oznacza że Tobie też. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...