damianmks1 Napisano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 Mam pytania odnośnie sakw. Nigdy nie miałem z nimi doczynienia. Czy są sakwy które można przymocować do kierownicy? Czy do każdego roweru ( głównie chodzi mi o Kroosa Hexagon ) można zamontować zwykły bagażnik kupiony z decathlonie ( w celu montażu sakw z tyłu roweru) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 Jeśli ma otwory montażowe w ramie,to zwykły bagażnik się nada.A co do przodu,to wpisz w Google słowo "bikepacking" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 Możesz też wpisać "torba na kierownicę". Tylko nie kupuj takiej przypinanej na paski oraz zbyt dużej. Pierwsze kolidują z linkami, drugie się obwieszają. Co do bagażnika zastanów się jakie chcesz sakwy. Nie każde rozwiązanie jest ze sobą kompatybilne. Różne sakwy mają różne mocowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 Sakwy to sakwy, torba na kierownicę to torba. Bikepacking jest skierowany do konkretnej i z reguły już świadomych swych oczekiwań grupy odbiorców, więc trudno go polecać komuś kto dopiero "uczy" się takiego sprzętu. Z sakwami i tylnym bagażnikiem można kombinować..szukać coś taniego, jednak ja odradzam, lepiej dołożyć kilka zł i kupić sprzęt, który sprawdzi się na krótkiej wycieczce jak i na wielodniowej wyprawie. http://allegro.pl/zestaw-crosso-sakwy-tylne-bagaznik-tylny-i6912906353.html Taki zestaw będzie służył wiele lat. Jeśli chodzi o torby na kierownicę to polecam Ortlieb..ale zdaje sobie sprawę, że cena może być problemem. Jeśli nie Ortlieb to może Ibera lub Topeak. https://www.olx.pl/oferta/torba-na-kierownice-topeak-tourguide-handlebar-bag-5l-nowa-CID767-IDjIVNl.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.