Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry.

Jakoś w przyszłym tygodniu ( od około 10 sierpnia )planuje pokonać trasę Świnoujście - Krynica Morska. Czy ktoś w tych dniach pokonuje podobną trasę lub ewentualnie chcę się dołączyć?

PS.

Lepsza trasa Niemcy - Rosja czy Rosja - Niemcy, jestem z dolnegośląska?

Napisano

lepiej się pchać do cywilizacji :) więc Rosja - Niemcy ale może Ci przeszkadzać wiatr bo częściej wieje z zachodu na wschód, choć pogody nie przewidzisz. 

Napisano

Cenna wskazówka z tym wiatrem, skorzystam z niej na pewno. A jak jest jeśli chodzi o podjazdy, górki itp? Czy jest to raczej płaska trasa?

PS.

Jakby ktoś mógł jeszcze coś doradzić/polecić to z chęcią przeczytam i skorzystam ;)

Pozdrawiam.

Napisano

Wytycz sobie trasę w internecie i sprawdź jaki na potrafil wysokościowy. Wtedy będziesz wiedział ile jest podjazdów i czy trasa jest opadająca w którąś stronę.

Napisano

Moim zdaniem ten aspekt można pominąć, różnica będzie nie zauważalna. Jeśli nie masz bardzo cienkich opon i niema dużych fal to nie bój się jazdy plażą, mówię oczywiście o odcinkach gdzie niema plażowiczów.

Napisano

plażą? no nie wiem.

)

A mógłby ktoś mi pomóc rozbić trasę tak aby zmieścić się w około 4-5 dni? Wyruszę ze Świnoujścia aż na Hel ( z Helu do Gdańska promem ) i z Gdańska do Krynicy.

Napisano

plażą? no nie wiem.

)

A mógłby ktoś mi pomóc rozbić trasę tak aby zmieścić się w około 4-5 dni? Wyruszę ze Świnoujścia aż na Hel ( z Helu do Gdańska promem ) i z Gdańska do Krynicy.

Jeśli już dojedziesz do Krynicy Morskiej proponuję pojechać dalej świetną ścieżką rowerową, która prowadzi aż do samej granicy z Roją i ostatniej polskiej miejscowości Piaski. Ścieżka rowerowa biegnie w lesie, wzdłuż wejść na plażę.

post-205240-0-96962500-1502532754_thumb.jpg