marpok Napisano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 Czesc Pany Takie szybkie pytanie... Wam tez szybko zzera baterie w owym czujnku? Bo u mnie juz dwie padly w tym roku i teraz nie wiem czy ta kadencja jest tak "paliwo zerna" czy ja mialem takiego pecha i trafilem jakies dwie ferelne baterie? Dodam, ze w liczniku i czujnku predkosci jak dotad jeszcze nie wymienialem i nie wykazuja zadnych oznak zuzycia. Ciekaw jestem Waszych doswiadczen w tej materii Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lynx79 Napisano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 mój działa na fabrycznej baterii ponad rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huskarl Napisano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 A nie przechowujesz roweru jakoś tak, że magnes na pedale jest cały czas nad czujnikiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 Pozycja magnesu nie ma znaczenia. Albo uszkodzony czujnik albo felerne baterie. U mnie bateryjka w czujniku w rowerze codziennym daje rade sporo ponad rok. Średnia roczna na tym rowerze to okolo godzina jazdy dziennie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 5 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 Dzieki Panowie za odzew...zobacze jak pochodzi jeszcze na jednej baterii, jeśli i tym razem lipa to trzeba bedzie chyba szukać nowego czujnika, albo kupić gdzieś w hurcie kilo baterii [emoji1] Pozdrower Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 12 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2017 Hej Pany Wymienilem baterie, kadencja nadal nie dziala. Wyswietla mi komunikat "cadence tx low". WTF? Co to znaczy? Rozumiem "battery low", ale co to jest ten "tx"? W necie nic o tym nie moge znalezc, instrukcja gdzies sie zapodziala. Pomozecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2017 Tx/Rx to w elektronice określenie odpowiednio dla Nadajnik / Odbiornik. "Tx Low" może oznaczać słaby sygnał z nadajnika jednak w takiej sytuacji chyba jednak licznik nie powinien się z nim synchronizować. Czujnik kadencji masz normalnie założony na dolnej rurce tylnego trójkąta po stronie "nienapędowej" ? Co do samej baterii ... Nie pamiętam w którym modelu to było ale kiedyś był temat o pomylonym komunikacie słabej baterii. Licznik twierdził że to w nadajniku a faktycznie chodziło o sam licznik. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 13 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Czujnik jest po stronie "nie napedowej" ale nie na rurce tylnego trojkata, a na rurze dolnej, ale nie wydaje mi sie aby mialo to jakies znaczenie, zreszta przez dlugi czas wszystko normalnie dzialalo...Tak sobie teraz mysle, ze moze rzeczywiscie myli komunikaty i w rzeczywistosci to bateria w liczniku jest slaba, a kadencji nie pokazuje w celu oszczedzania tej wlasnie slabej baterii? Wymienie w takim razie i w liczniku i zobaczymy czy sie cos zadzieje na plus Dzieki za sugestie...Pozdrower Bateria w liczniku wymieniona, nic to nie dalo, caly czas wyswietla komunikat "low cadence tx". Wyglada na to, ze niestety ale czujnik jest walniety, bo nie wierze, ze mam takie "szczescie" i trzeci raz z rzedu kupilem felerne baterie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 a na rurze dolnej Dolnej czyli przedni trójkąt dolna rura... ta do której kręci się koszyk na bidon ? Jeżeli tak to ewakuacja czujnika na dolną rurkę tylnego trójkąta wysoce wskazana. Anteny w czujnikach i liczniku są dość mocno kierunkowe aby unikać zakłóceń z czujników obcych. W Sigmie STS wystarczy czasem tylko montaż licznika na mostku o dużym wzniosie i zaczynają się jaja z komunikacja z czujnikami. Mi nigdy nie udało się zestroić licznika z czujnikiem prędkości zamontowanym na na tylnym kole aby mieć odczyt na trenażerze. Jak przesunąłem licznik tak aby łapał kadencję i prędkość nie łapał pulsu i tak w koło Macieju ... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 13 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Dolnej czyli przedni trójkąt dolna rura... ta do której kręci się koszyk na bidon ? Dokladnie ta rura, a jeszcze dokładniej ta która biegnie od suportu do główki ramy, bo do podsiodlowej niektórzy tez montują bidon [emoji12]. Nie pozostaje mi nic innego jak tylko sprawdzić to co piszesz i przełożyć go na tylni trójkąt, choć nie rozumiem czemu wczesniej działało a teraz nie No ale z elektroniką różnie bywa także może masz rację. Dzieki za pomoc i pozdrawiam. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.