pawelj5 Napisano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 Czy ktoś mógłby polecić sposób na spadający z korby łańcuch? Mam rower przełajowy Accent Cx-One. Zbudowałem go do jazdy po szosie, ale ostatnio przyszła ochota na coś nowego. Założyłem koła z oponami przełajowymi i kasetą dającą maksymalne przełożenie 1:1. Nie da się tym pokonać stromych leśnych podjazdów i zjazdów, ale i tak frajda przednia. Objeżdżam okoliczne dróżki i ścieżki leśne. Staram się unikać szybkich zjazdów, ale czasem wjadę na kamieniste zjazdy na których nieźle telepie i kończy się to przeważnie spadnięciem łańcucha z korby. Jak na szosie się to nie zdarza, tak w lesie przynajmniej raz na wyjazd. poradźcie skuteczny sposób na ten irytujący problem. Mam korbę kompaktową 50x34. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 Czy łańcuch ma odpowiednią długość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.