sneky Napisano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Jaki sie nauczyć wykonywac bunnyhopa , a dokladne chodzi o podnoszenie tylniego koła. Próbuje już to zrobić 5 dnień i zero progressu. Z filmów na youtubie nic nie zrozumialem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 4 Sierpnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Jeśli z filmów nic nie zrozumiałeś to tłumaczenia słowne tym bardziej nic nie dadzą. Jedyne co mi na myśl przychodzi to poszukaj w okolicy kogoś kto BH umie i będzie miał ochotę Cię podszkolić. BH to nie jest prosty trik, niektórym nauka może zająć tydzień, innym miesiące. Tak to już jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 dokladne chodzi o podnoszenie tylniego koła Próbujesz oderwać obydwa koła od ziemi i tył się nie podnosi? Czy samo tylne koło? Ja na nowym rowerze też miałem problem z oderwaniem na odpowiednią wysokość tylnego koła. Więc przestałem odrywać przód i potrenowałem tylko z tyłem. Jak już ogarnąłem, co i jak, dołączyłem przednie koło i voila! Po tym wszystkim tył podciągam nawet wyżej, niż przód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sneky Napisano 4 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Samego tylniego nie mogę podnieść , na jakaś większą wysokość niż 5cm. Jakieś porady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Pedały zatrzaskowe bardzo pomogą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sneky Napisano 4 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 A tak na poważnie , bo kupowanie pedałów , gdy kupiłem nowe platformy 5 dni temu mija się z celem . Chodzi mi o technike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Pedały zatrzaskowe nie mają nic wspólnego z techniką. Musisz poćwiczyć ułożenie stóp na pedałach i przenoszenie ciężaru ciała aby odciążyć tylne koło. Skoro udaje Ci się podnieść na 5cm to rób to samo ale energiczniej i przełam strach to będzie wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EricDraven Napisano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Do nauki najlepsze są platformówki (pedały zatrzaskowe doskonale maskują błędy w technice).Co do samego sposobu to nie najgorszy film jest tutaj: Polecam poproszenie kogoś o nagranie kamerą Ciebie wykonującego bunnyHop'a, Najłatwiej będzie Ci wtedy porównać i zobaczyć co robisz nie tak. Ewentualnie jest jeszcze dosyć kontrowersyjna metoda przedstawiona w tym filmie: Należy ją bardziej traktować jako wspomaganie, a nie sposób na poderwanie tylnego koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.